magyar  •  english  •  deutsch
2017. július 23. vasárnap
 Kari hírek
  •  Közérdekű információk
  •  Rendezvények
Közvetlen linkek
LL.M programs in English
ELTE Law Journal
Neptun
ELTE Moodle
WebMail
Jogi adatbázisok
Tanszékek
Doktori Iskolák
Tanulmányi Hivatal
IT szolgáltatások
Jogi Továbbképző Intézet
 »  Menü    »  Aktuális    »  Kari hírek  
   
ICC Mediation Competition Paris

A párizsi székhelyű Nemzetközi Kereskedelmi Kamara alapításától kezdődően a konfliktusok békés megoldásának elősegítésére törekszik, egyrészt a Kamara mellett működő Választottbíróság, másrészt pedig a Mediációs Központ révén. Az idén hetedik alkalommal megrendezésre került mediációs verseny célja – a világ minden pontjáró nevező egyetemisták megmérettetése mellett – az alternatív vitarendezés gyakorlatának bemutatása és terjesztése is, hiszen az idő- és pénzkímélő, a viták piaci szempontú megoldását elősegítő alternatív eljárások egyre nagyobb szerepet kapnak a gazdasági kapcsolatokban, sokszor megelőzve a peres eljárást.

A verseny idén 2012. február 3-7. között került megrendezésre Párizsban, ahol 66 egyetem csapata 32 országból versenyzett, 140 professzionális mediátor közreműködésével.

Az ELTE csapat tagjai 2012-ben: Bakonyi Veronika, Baranya Dániel, Koller Kármen Csenge, Nagy Péter Dávid és Szigeti Flóra.

Az ELTE ÁJK hallgatói, első magyar csapatként több részben vagy egészben nyertes tárgyalást is magukénak tudhatnak. A bírák számára emellett lehetőség nyílt különböző kategóriákban az általuk legjobbnak vélt csapatok jelölésére. Az összesen kilenc kategóriából a magyar csapat több tárgyalás alkalmával is számos esetben kapott maximális pontszámú jelölést, többek között a Best Creative Solution Generation, a Best Interaction with the Other Team és a Best Use of Mediator kategóriákban.

Az idei megmérettetés a magyar csapat számára több tekintetben is tanulságos volt: mind a mediáció és tárgyalástechnika, mind a verseny szempontjából. Az ELTE ÁJK számára ez a verseny egy lehetőség kezdete: a hallgatók megmérettetése alkalmat nyújt arra, hogy a Kar nemzetközi szinten képviseltesse magát – Mexikótól Dél-Afrikán át Kínáig a világ minden részéről érkeztek csapatok. A résztvevő csapatok között megtalálhatóak többek között olyan világhírű amerikai egyetemek, mint a Harvard, a Columbia vagy a Cornell Egyetem.

A 2012-ben indult csapat részvétele nem lett volna lehetséges a Párizsi Magyar Intézet vendégszeretete nélkül. A csapat a francia fővárosban töltött egy hét alatt a Luxembourg Kert mellett készülhetett a megmérettetésre majd pihenhette ki magát az utolsó két napban.
 
Dr. Inzelt Éva tanársegéd, a 2013-as csapat felkészítő tanára (Kriminológiai Tanszék)

.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2012.04.04.   :.   
  © 2 0 1 0 - 2 0 1 7   E L T E  Á L L A M -  É S  J O G T U D O M Á N Y I  K A R       M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Cím :: H-1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.    •    Telefon :: (+36 1) 411 6500    •    Webform :: küldje el véleményét!