Csapatunk utazhat a hágai nemzetközi döntőbe

2012 óta nem vett részt magyar csapat a rangos nemzetközi jogi perbeszédversenyen, a Telders Moot Courton. 2017. március 13-án az MTA Humántudományok Kutatóintézetében került megrendezésre a verseny nemzeti fordulója, az összecsapáson az ELTE és a Pázmány csapata vett részt. 

Az elismert nemzetközi jogászok (dr. Sulyok Gábor habil. egyetemi docens, dr. Kirs Eszter egyetemi docens és dr. Hoffmann Tamás egyetemi docens) előtt zajló négy órás megmérettetés után végül az ELTE ÁJK csapata megérdemelten örülhetett, a bírák egyhangú döntése alapján ugyanis karunk csapata képviselheti Magyarországot május közepén a hágai nemzetközi döntőben. 

A kiutazó csapat tagjai Baglyas Dorottya, Bartuszek Lilla, Fodor Dániel Roland és Kállai Zoltán. A versenyzőket coachként dr. Csaba Orsolya (Jessup-alumna, Gárdos Füredi Mosonyi Tomori Ügyvédi Iroda) és dr. Csernus Máté (Jessup-alumnus, DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda), felkészítő tanárként pedig dr. Kajtár Gábor, a Nemzetközi Jogi Tanszék adjunktusa segíti. 

Csapatunk felkészülését az ELTE Tehetséggondozó Tanácsa támogatja. A verseny felkészülés az Igazságügyi Minisztérium jogászképzés színvonalának emelését célzó programjai keretében valósult meg.

2017.03.17.