Kitüntetések március 15. alkalmából

Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter Magyarország Köztársasági Elnöke megbízásából nemzeti ünnepünk, 2017. március 15-e alkalmából kitüntetéseket adott át Karunk oktatóinak.

Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapott Dr. Kőrös András, a Kúria nyugalmazott tanácselnöke, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának címzetes egyetemi docense, a Nemzetközi Családjogi Társaság tagja a családjog szakértőjeként végzett tudományos és kutatói munkája elismeréseként. Ugyanezen kitüntetésben részesült Dr. Sándor István, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának habilitált egyetemi docense a magyar jogászképzés fejlődését szolgáló több évtizedes oktatói, valamint nemzetközi és hazai szinten is elismert tudományos kutatói tevékenysége elismeréseként.

Moór Gyula-díjat adományozott Dr. Somssich Rékának, habilitált egyetemi docensnek, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar dékánhelyettesének, az európai uniós jog magyar nyelvi változatának és magyar terminológiájának kialakítása terén végzett munkája, valamint a nemzetközi magánjog és az Európai Unió gazdasági jogának területén végzett kiemelkedő színvonalú oktatói és kutatói tevékenysége elismeréseként.
 
A kitüntetetteknek szívből gratulálunk!

Forrás: kormany.hu

2017.03.14.