Mindentudás Egyeteme

2011 januárjában kezdődött újra a Mindentudás Egyeteme sorozat a Magyar Televízióban. A televíziós előadások interneten való megjelenítése szolgáltatta azt az ötletet, hogy útjára induljon az ME 2.0, a sorozat webes változata.

A portál kiemelten fontos célja, hogy a magyar tudomány jeles képviselőinek részvételével megtartott előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket, valamint a bemutatott tudományos témakörök társadalmi, gazdasági vonatkozásairól készült magazinfilmeket érhessenek el a felhasználók.

A sorozat keretében Magyarország neves egyetemein is készültek felvételek, melyeken egyetemi előadások követhetőek figyelemmel. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán két előadás került rögzítésre – Dr. Valki László, a Nemzetközi Jogi Tanszék és Dr. Horváth Attila, a Magyar Állam- és Jogtörténeti Tanszék professzorai tartottak előadást, melyek az alábbi linkeken érhetőek el:

Koncepciós perek Magyarországon 1945 után
(előadó: Dr. Horváth Attila egyetemi docens)
http://mindentudas.hu/eloadasok/partnerek/item/3166-koncepciós-perek-magyarországon-1945-után.html

Önvédelem a terrorizmus ellen – Mire hatalmaz fel a nemzetközi jog?
(előadó: Dr. Valki László professor emeritus)
http://mindentudas.hu/eloadasok/partnerek/item/3167-önvédelem-a-terrorizmus-ellen-–-mire-hatalmaz-fel-a-nemzetközi-jog?.html

Az összes, ELTE-n készült előadás megtekinthető itt:
http://mindentudas.hu/eloadasok/partnerek/itemlist/category/232-elte.html

2011.09.19.