Siker a Jessup perbeszédversenyen

2017. március 9–11. között került sor a verseny európai (barátságos) fordulójára, amelyet 2015 után immár másodszorra rendeztek meg az ELTE-n. Idén azonban már nemcsak Európából, hanem a világ más kontinenseiről, így Izraelből, Jordániából és Új-Zélandról is érkeztek csapatok. 

Az ELTE ÁJK csapata Luxemburg és Románia csapata ellen felperesként, Ciprus és Portugália ellen pedig alperesként szerepelt. A Bazánth Barbarából, Buda Zoltából, Darvas Tamásból és Mordivoglia Clióból álló magyar csapat vereség nélkül, négy győzelemmel végül csupán néhány ponttal lemaradva nem jutott be a döntőbe, amelyet az Aula Magnában a University of Auckland csapata nyert a University of Vienna csapata ellen. Mordivoglia Clio a versenyen szereplő mintegy 60 agent között elnyerte a Friendly legjobbjának járó Best Oralist díjat, Bazánth Barbara pedig többször kapott 98 pontot, amely gyakorlatilag hibátlan teljesítményt tükrözve a verseny legmagasabb pontszáma volt.

Az ELTE ÁJK csapata 2017. január 13-án sikeresen leadva az egyenként 70-70 oldalas, angol nyelvű felperesi és alperesi beadványokat – folytatva a már a nyolcvanas években megkezdett hagyományt – idén is sikeresen kijutott a Philip C. Jessup Nemzetközi Jogi Perbeszédverseny Washington DC-ben megrendezésre kerülő nemzetközi döntőjébe. Erre 2017. április 9–15. között kerül sor mintegy 120 csapat és 600 versenyző részvételével. A versenyről bővebben itt tájékozódhat: https://www.ilsa.org/jessuphome és https://www.facebook.com/ElteJessup 

A Jessup versenyért a Nemzetközi Jogi Tanszék felel. Felkészítő tanárok: dr. Kajtár Gábor LL.M. (Cantab), Ph.D. (ELTE) adjunktus és dr. Sulyok Katalin LL.M. (Harvard) tanársegéd. 

Az ELTE ÁJK Jessup-csapatot a Réczicza Dentons Europe LLP Ügyvédi Iroda, a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda, a Lengyel Allen & Overy Ügyvédi Iroda, a Horváth és Társai DLA Piper Ügyvédi Iroda, az ELTE Tehetséggondozó Tanácsa és a Frank Ignác Alapítvány támogatja. A versenyre felkészülés az Igazságügyi Minisztérium jogászképzés színvonalának emelését célzó programjai keretében valósult meg.

2017.03.19.