21. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

21. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás
01/21 - 01/23

2021. január 21. - 2021. január 23.

online

01/21 - 01/23

2021. január 21. - 2021. január 23.

online


A 2021. január 21–23. időpontban megrendezendő többnapos webes eseményen az ELTE ÁJK jelenlegi hallgatói, oktatói adják át a legfontosabb információkat a képzésről, a szokásokról, kollégiumi elhelyezésről, és akár a tanulmányokat követő jövőképről is.

Programjaink:
Interaktív beszélgetések a pályaválasztási döntésekről, az ELTE ÁJK jogász tanterv sajátosságairól, a nemzetközi perbeszédversenyekre való készülésről, a versenyek szerepéről a jogászi munkára való felkészülésben felkészítőkkel és versenyzőkkel. Megismerhetitek az elsőévesekkel foglalkozó mentorprogramot, a kriminológus és politológus képzésünket. Bemutatkoznak a diákszervezetek, megismerkedhettek velük és azzal a rengeteg lehetőséggel, amelyet számotokra az egyetemi tanulmányaitok alatt kínálunk.

Chatszobákban várunk benneteket rengeteg hasznos, felvételivel és tanulmányokkal kapcsolatos információkkal.

A kiállítás regisztrációköteles, regisztrációért és egyéb információkért kattints ide.

Részletes program

2021. január 21.
11:00–12:00
ELTE ÁJK – az én döntésem

Interaktív workshop keretében beszélgetünk a pályaválasztók dilemmáiról és arról, hogy milyen szempontokat érdemes átgondolni a döntéshez annak, aki az ELTE jogi karán szeretne továbbtanulni. A workshopon beszélgetünk a döntéshez szükséges szempontokról, már ELTE ÁJK-n tanuló hallgatókkal a saját tapasztalataikról, és arról, hogyan támogatja a kar a már felvett hallgatókat az első évben és azon túl. A résztvevőknek lehetőségük lesz kérdezni, a téma mentén beszélgetni ÁJK-s hallgatókkal.
14:00–15:00
Egyedi tanterv, korszerű jogi oktatás – minden, amit az ELTE ÁJK jogász tantervének sajátosságairól tudni érdemes

Az ELTE ÁJK jogász tanterve néhány éve jelentős változásokon ment keresztül. Mi változott, hogyan érinti ez az újonnan felvételiző hallgatókat, és melyek azok a specialitások,amelyeket ez a tantervi háló biztosít? A résztvevők számára is nyitott a lehetőség, hogy feltegyék kérdéseiket a témában.
16:00–17:00
Az ELTE ÁJK a világelsők között – beszélgetés a nemzetközi perbeszédversenyekre való készülésről, a versenyek szerepéről a jogászi munkára való felkészülésben felkészítőkkel és versenyzőkkel.

Az ELTE ÁJK hallgatói komoly sikereket érnek el a nemzetközi színtéren a különböző jogterületek témáiból rendezett perbeszédversenyeken. A hallgatókkal és felkészítőikkel zajló beszélgetés igyekszik bemutatni a kiemelkedő eredmények hátterében zajló munkafolyamatokat, és betekintést enged a hónapokig zajló felkészülésbe is.
2021. január 22.
9:00–10:00
Elsős leszel nálunk? Neked is segít a Mentorprogram!

Az ELTE ÁJK Mentorprogramjában hallgatók és oktatók közösen segítik a Karra frissen bekerülők egyetemi beilleszkedését egy éven keresztül. Megismerheted, hogy miben kaphatsz segítséget a tanulmányaid kezdetekor,
és rapid randin is beszélgethetsz mentorokkal. Gyere és tudj meg mindent arról, hogy milyen az a közösség, amely azért dolgozik, hogy az első lépések minél könnyebbek legyenek majd!
10:15–11:15
Ki a politológus? Mi a politikatudomány?

Az ELTE ÁJK Hallgatói Önkormányzatának politológus alelnöke előadásából megtudhatják az érdeklődők, hogy mit takar a politológia szak – mit tanulnak a hallgatók, milyen a hallgatói közélet és mi lesz az ember,
ha politológus. A Politikatudományi Intézet igazgatója pedig szívesen válaszol minden, a képzéssel kapcsolatos kérdésetekre.
14:00–15:00
Mit érdemes tudni az ELTE Kriminológia mesterképzéséről? Milyen alapszakokról lehet jelentkezni? Mit tanul egy kriminológus hallgató? Hol helyezkedhetünk el kriminológus diplomával?

A program során az érdeklődők megismerkedhetnek a mesterképzéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókkal, valamint a kriminológiával, mint a bűnözéssel foglalkozó tudománnyal. Habár magánemberként határozott véleményünk lehet a bűnözés okairól, vagy a bűnözés helyzetéről, azonban bizonyos kérdések újra és újra felvetődhetnek: Mi a bűncselekmény? Ki a bűnöző? Aki bűncselekményt követ el, élete végéig bűnöző marad? Milyen reakciókat válthatnak ki különböző bűncselekmények? Egy játékos interaktív kvíz kitöltésére invitáljuk a résztvevőket, ahol körbejárjuk a fenti kérdéseket, valamint beszélgetünk devianciákról, bűnözési helyzetről és az ezekkel kapcsolatos tévhitekről.
2021. január 23.
9:00–9:30
(Hogyan) használd ki a nyelvtudásod az egyetemen

Szívesen kamatoztatnád idegen nyelvi készségeidet az egyetemen is? Az ÁJK-n remek lehetőséged nyílik erre! Ismerd meg az 5 nyelvből álló kurzuskínálatot, a külföldi részképzéseket és a Frankofón Diákkör közösségét!
10:00–10:30
Jogi karra készülsz és szeretnél részese lenni egy nemzetközi közösségnek? A legjobb helyen jársz!

Az ELSA a legnagyobb joghallgatókat tömörítő nemzetközi szervezet, melynek célja, hogy tagjainak különböző nemzetközi programokban való részvételt biztosítson már az egyetemi tanulmányaik alatt. Hallgasd meg előadásunkat, amennyiben érdekel, hogy milyen lehetőségeket nyújt számodra, mint leendő joghallgató számára ez a sokszínű szervezet!
10:30–11:00
Jezsuita szakkollégium – Szakmai és spirituális közösség Budapest szívében

Közösség, szakmaiság, lelkiség és társadalmi felelősségvállalás: ezek a pillérei szakkollégiumunknak, amely a legkülönfélébb egyetemek legkiválóbb hallgatóinak „baráti társasága”. 25 éves intézményünk valódi otthont jelent Budapesten, ahol kibontakoztathatod a tehetséged és megtalálhatod a hivatásod – a jezsuita rend által megerősített keresztény alapok mentén.
11:00–11:45
Újságírás a jogi karon – Ismerd meg a Jurátust!

Érdekel hogyan működik egy szerkesztőség? Netán szívesen gazdagodnál néhány hasznos tippel az esszéidhez? Vagy csak feltennél pár kérdést az egyetemmel kapcsolatban? Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, mindenképp kukkants be programunkra!
11:45–12:30
Bemutatkozik a JÖSz

Jogtudomány, művelődés és a szeretetszolgálat. A Joghallgatók Önképző Szervezete az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának legifjabb jogszakmai szervezete. 2012 februárjában határozta el magát egy csoport elsős joghallgató arra, hogy túllépvén a tantervben lefektetett szigorú határon egymást segítve, önképzéssel bővítik tovább ismereteiket.
12:30–13:00
Szabadság. Közösség. Tudás. – Élet a Bibó István Szakkollégiumban

Bemutatkozik a Bibó istván Szakkollégium, az ország első jogász-politológus szakkollégiuma.
13:00–13:45
A Műhelyes útja: egy félév a Politológus Műhelyben.

A Politológus Műhely bemutatja a diákszervezeti szimulátorát. Próbáld ki magad, mint új tagunk! Az interaktív játék során végigvezetünk a szervezet történetén, felépítésén és tevékenységein. Ismerd meg munkacsoportjainkat és a bennük rejlő végtelen lehetőségeket! Várunk mindenkit sok szeretettel!
13:45–14:30
Perjátszó – Ahol a jog és a színház találkozik!

Az ÁJK-ra készülsz, de érdekel a színpad világa is? Ismerd meg a Perjátszó Kört, az egyetem egyedülálló társulatát! Csapatunk híres személyek pereit viszi színre, melynek szövegkönyveit mi magunk írjuk. Less be velünk a kulisszák mögé és megmutatjuk, hogy áll össze egy előadás a tervezéstől a tapsrendig!
14:30–15:15
Találd ki ki vagyok a FEB-bel!

Jön az érettségi, és úgy érzed semmit nem tudsz? Félsz, hogy nem tudsz bejutni álmaid egyetemére? Fogalmad sincs mi történt 1867-ben, vagy, hogy ki írta a Nádas tavon című verset? Cseppet se aggódj, mi segítünk! Jelentkezz tanfolyamunkra, és készülj fel az érettségire jó hangulatban, a lehető legjobb tanárok segítségével! Ha tesztelnéd tudásodat vegyél részt játékunkban, és jelentkezz hozzánk érettségi felkészítő tanfolyamunkra magyarból és történelemből! A FEB-bel az érettségi csak egy kihívás lesz, amit a felvételi után hipp-hopp el is felejthetsz,és belevághatsz az egyetemi életbe.
15:15–16:00
Egyetemi jósda az ELTE ÁJK HÖK-kel

Van egy jó hírünk! Nem kell Delphoi-ba utaznod ahhoz, hogy személyre szabott jóstalot kaphass egyetemi éveidről! Csatlakozz be hozzánk, és tudje meg mindent arról, mi vár rád a jövőben!