A játszma (Fazakas Péter filmje, 2022)

A játszma (Fazakas Péter filmje, 2022)
03/13

2024. március 13. 18:00

ELTE ÁJK, A/1 gyakorló (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. fszt., ruhatár melletti folyosó)

03/13

2024. március 13. 18:00 -

ELTE ÁJK, A/1 gyakorló (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. fszt., ruhatár melletti folyosó)


Folytatódik az ELTE-NFI Filmklub vetítés- és beszélgetéssorozat. Az ELTE minden karáról várjuk az egyetemi polgárokat.

A vizsga című film folytatása, de aki nem látta az előzményt, az is követni tudja a történéseket. 1963-ban járunk, Budapesten. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt) élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella), és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ, és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

A vetítés utáni beszélgetésben vendégünk Köbli Norbert Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró, érdemes művész, a film forgatókönyvének készítője és Krahulcsán Zsolt, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának történésze.

A film elnyerte A legjobb film díját a 2023-as Pármai Filmfesztiválon, és számos egyéb filmes díjjal is jutalmazták a különböző megmérettetéseken.

A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztrációt kérünk a filmklub vezetőjénél, Rácz Annánál, anna.racz@ajk.elte.hu e-mail címen, egyetemi hallgatók esetén Neptun-kódot is kérünk.

Az ELTE–NFI Filmklub Facebook-oldala