A Joghallgatók Önképző Szervezete ismét felvételit hirdet

2020.02.12.
A Joghallgatók Önképző Szervezete ismét felvételit hirdet
A szervezet az ELTE ÁJK és a PPKE JÁK első-, másod- és – kivételes esetben – harmadéves hallgatóinak jelentkezését várja.

A hallgatók négy különböző (Polgári jogi, Közjogi, Büntetőjogi, Nemzetközi és európai uniós jogi) tagozat kurzusai közül választhatnak, amelyeken a legjobb egyetemi oktatók és gyakorló jogászok bevonásával fejleszthetik készségeiket, ismerhetnek meg új területeket.

Mindemellett a szakkollégium büszkén elmondhatja magáról, hogy ezévtől kollégiumi lakhatási lehetőséget is biztosít már tagjai számára, ráadásul a belváros szívében, ezzel egy újabb szintre emelve a szervezet összetartását.

A JÖSz tagjai a félév során a kurzusokon túl olyan projektekben vehetnek részt, amelyek megtanítanak csapatban dolgozni, és segítenek az olyan alapvető jogászi készségek kialakításában, amikre az egyetemi képzés mellett szükség lehet. A félév végén a projekteken dolgozó csapatok a JÖSz Konferencián mutatják be egész féléves munkájukat, a tudományos élet és a munkapiac legnevesebb képviselői előtt.

A jogtudományi munka mellett fontosak a művelődési programok és a szeretetszolgálati tevékenység, ymelyek lehetőséget adnak arra, hogy a jogi tanulmányok közben mindenki kikapcsolódjon, szellemileg és lelkileg töltődjön, illetve másoknak segítsen.
 
Részletes felvételi információk