A legjobbak között végzett az ELTE Vis Moot csapata

2022.06.30.
A legjobbak között végzett az ELTE Vis Moot csapata
A Brno Pre-Moot versenyen második helyezést elért, és a 2022. március 12–14. között megrendezett „IAC Central Asia Vis Pre-Moot” elnevezésű nemzetközi kereskedelmi jogi perbeszédversenyen elődöntőbe jutott csapatunk sikerrel szerepelt a 2022. április 4–7. között megrendezett Budapest Pre-Moot nemzetközi kereskedelmi jogi választottbírósági perbeszédversenyen is.

A Budapest Pre-Moot nemcsak Európában, de már globálisan is az egyik legnagyobb és legjelentősebb nemzetközi választottbírósági perbeszédverseny, amelyet ebben az évben immár tizenkettedik alkalommal rendeztek meg. A versenyen idén 75 egyetem csapata vett részt. A csapatoknak a verseny első három napja során a több mint száz tárgyalási fordulóban, több alkalommal kellett mind felperesi, mind alperesi oldalon érvelniük. Ezen fordulók (general rounds) során kapott pontok alapján csapatunk a University of Bielefeld, a University of Göttingen, a University of International Business and Economics, a University of Latvia, a University of Mainz, a University of Münster és a University of St. Gallen csapataival a legjobb nyolc közé jutott. A csapatok kieséses rendszerben folytatták a versenyt. Az ELTE csapata a University of International Business and Economics csapatával mérkőzött meg. A szoros versenyben végül a pekingi csapat jutott tovább. A general roundok során kapott pontok alapján az ELTE csapata a 75 csapat versenyében a negyedik helyen végzett. A versenyt a University of Göttingen csapata nyerte meg.

Az ELTE Vis Moot csapatának tagjai Cserép Andor Valér, Gaál András, Pauline Hernandez és Tóth Dániel voltak. Gratulálunk az elért eredményekhez! A csapatot Erdős István készítette fel a versenyre. A Vis Moot programmal kapcsolatos bármilyen kérdéssel kérjük, keressék Erdős István adjunktust (erdosistvan@ajk.elte.hu).