A Sisi-merénylet – Legendák és Valóság

A Sisi-merénylet – Legendák és Valóság
10/26

2018. október 26. 19:00

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)

10/26

2018. október 26. 19:00 -

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)


Az ELTE ÁJK hivatalos perjátékokra specializálódott színjátszó társulata ismét valós és vélt legendákról rántja le a leplet, amelyben hazánk egyik legkedveltebb, legközismertebb és egyben legkülöncebb uralkodónője, Erzsébet királyné, az ellene 120 éve elkövetett, óraműpontossággal megtervezett merénylet és a kegyetlen tettes kerül a figyelem középpontjába.

A Perjátszó Kör újonnan átdolgozott, nagy sikerű darabjából kiderül, hogy mely történetek és mítoszok igazak a mindenki által ismert, Magyarországon hatalmas kultusszal rendelkező, legendásan gyönyörű Sisi császárné életéből. Vajon a királyné valóban olyan pompában és irigylésre méltó megelégedettségben töltötte a mindennapjait? Miért pont ő lett a fanatikus anarchista kiszemelt áldozata? De talán még izgalmasabbak a tettes, Luigi Lucheni életkörülményei… Mégis ki ez a férfi? Mi történt vele a gyilkosság elkövetése után?

A társulat színházi előadása során feltárja a merénylet övezte titkok sorát, kiderül, hogyan folyt az eset kivizsgálása, milyen bizonyítékok, lehetséges bűnjelek tűntek fel a nyomozás során, és persze az is, hogy mi lett a kimenetele az anarchista merénylő, Luigi Lucheni ellen indított svájci büntetőeljárásnak.

Az előadás – mint mindig – most is ingyenes, azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött, amelynek feltételeit a továbbiakban a Facebook-eseménynél szükséges nyomon követni.