A Sissi elleni merénylet: legendák és valóság

A Sissi elleni merénylet: legendák és valóság
03/24

2021. március 24. 19:00 - 21:00

online

03/24

2021. március 24. 19:00 - 21:00

online


Az ELTE Alumni támogatásával ismét megtekinthető az ÁJK Perjátszó Körének színházi előadása a királyné elleni támadásról és a későbbi büntetőperről.

1898. szeptember 10-én megtámadták Erzsébet királynét. Egy fiatal anarchista, Luigi Luchnei ejtett rajta halálos sérülést. A Perjátszó Kör bemutatja, milyen vélt és valós legendák övezik hazánk egyik legikonikusabb királynéját, továbbá azt is, mi vezérelte az alig 26 éves támadót arra, hogy egy maga élesítette reszelővel szolgáltasson igazságot.

A két szálon futó cselekmény az ellentétek keringője: nyomor és pompa, báli mosoly és őrület, udvari intrikák és szabad akarat. A nézők részesei lehetnek egy különleges nyomozásnak, és végül az is kiderül, hogyan döntött a bíróság a fiatal anarchista ellen indított büntetőeljárásban.

A Perjátszó Kör az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar hivatalos színjátszó társulata, már több mint tíz éves múltra tekint vissza. Előadásaik a történelem egy-egy híres perét dolgozzák fel hiteles források alapján, mindezt úgy, hogy közben igazi színházi élményt nyújtanak. További részletek a weben és a társulat Facebook-oldalán olvashatók, a korábbi előadások pedig visszanézhetők a Perjátszó Kör hivatalos Youtube-csatornáján.