Az ÁJK oktatója az MKT országos elnökségében

2023.05.15.
Az ÁJK oktatója az MKT országos elnökségében
Soós Gabriellát, a Közgazdaságtan és Statisztika Tanszék adjunktusát május 12-én elnökségi taggá választotta a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT), amelynek elnöke Pleschinger Gyula, a Monetáris Tanács tagja, főtitkára pedig Hegedűs Éva, a GRÁNIT Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az MKT a magyar közgazdászok legrégebbi, legjelentősebb szervezete, amely a közgazdasági ismeretek terjesztését, a szakmai közélet fejlesztését, a közgazdászok általános érdekeinek képviseletét vállalta feladatául. Mindezt sokféle fórum: előadások, tanfolyamok, szakmai viták, találkozók, vándorgyűlések szervezésével valósítja meg.

Az ország egyik legnagyobb hagyományú szakmai-tudományos egyesületeként 1894. május 27-én azzal a céllal alapították meg professzorok, akadémikusok, miniszterek, bankárok, kereskedők, országgyűlési képviselők, gazdák, tisztviselők, nagybirtokosok és főrendek, hogy együtt kutassák a nemzetgazdaság felemelkedésének útját-módját.

A mostani tisztújításon az elnökségi taggá választották még Takáts Előd egyetemi tanárt, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorát és Andor László volt uniós biztost, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docensét, az Európai Progresszív Tanulmányok Alapítvány főtitkárát.