Az ELTE Jessup csapata továbbra is Európa élvonalában

2023.03.14.
Az ELTE Jessup csapata továbbra is Európa élvonalában
Az ELTE Jessup Team 2023. március 11-én a European Friendly versenyen II. helyezést ért el. A genfi versenyen az ELTE csapata hibátlan eredménnyel, a mezőnyt 200 ponttal megelőzve jutott a verseny döntőjébe. A versenyen 19 csapat vett részt, összesen 31 fordulón közel 100 bíró értékelte a versenyzőket. 

A Koch Emma (felperes), Farkas Kinga (felperes), Polonyi Domonkos (alperes) és Nagy Andrea (alperes) összetételű csapat megőrizte az ELTE Jessup Team helyét a legjobb csapatok mezőnyében. Az ELTE csapata Luxemburg, Norvégia, Svájc (Genf) és Észak-Macedónia csapatait győzte le. A döntő best oralist díját Koch Emma kapta, amiért a döntő négyes mezőnyéből is egyértelműen kiemelkedett. 

A csapat kiegyensúlyozottságát jól jelzi, hogy a magyar csapat mind a négy tagja a legjobb tíz szóbeli agent közé került: Nagy Andrea 2., Polonyi Domonkos 3., Koch Emma 4., Farkas Kinga 8. helyeken végzett egyéniben a 80 versenyző közül. 

A csapat idei felkészítői dr. habil. Kajtár Gábor LL.M. (Cambridge) docens és dr. Buda Zolta tanársegéd, 2019-es Jessup világbajnok voltak.

Nagyon köszönjük fantasztikus szponzorainknak a támogatást, akik nélkül ez a siker nem jöhetett volna létre, különösen a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Irodának és a Dentons Réczicza Ügyvédi Irodának. Köszönettel tartozunk továbbá a Bittera, Kohlrusz & Tóth Ügyvédi Irodának, az Igazságügyi Minisztériumnak és a Frank Ignác Alapítványnak.