„Breaking Down Walls, Building the Future”

„Breaking Down Walls, Building the Future”
10/17

2019. október 17. 10:00 - 16:30

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3., I. em.)

10/17

2019. október 17. 10:00 - 16:30

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3., I. em.)


A Fulbright Bizottság és az Egyesült Államok Nagykövetsége tisztelettel meghívja karunk politika, nemzetközi kapcsolatok, politikatörténet iránt érdeklődő hallgatóit, oktatóit a „Breaking Down Walls, Building the Future” című angol nyelvű konferenciára és az azt követő, október 18-i egynapos soproni kirándulásra.

A rendezvény célja, hogy a hallgatók is megismerkedjenek azokkal, akik az 1989-es kerítésbontásban, rendszerváltásban részt vettek, illetve azokkal, akik akkor fiatalként egy másik világra ébredtek. A Fulbright Program is a kerítés lebontása után 2 évvel nyerte el önállóságát, ekkor jött létre mai formájában a Fulbright Bizottság, ezért a Fulbrightos közösségnek is fontos ez az évforduló. Az előadók többek között beszélnek személyes élményeikről, ismertetik az underground zene és művészet szerepét, valamint a felsőoktatásban történt egyes változásokat.

A konferenciát követő, október 18-i egynapos soproni kirándulásra elsősorban olyan hallgatókat vár a Bizottság, akik komoly érdeklődést mutatnak a politika, politikatörténet, nemzetközi kapcsolatok, amerikai-magyar kapcsolatok iránt.

Részletes program és regisztráció (A szervezők gyors visszajelzést kérnek, mivel az Aula Magna befogadóképessége korlátozott, valamint a vendéglátást és a soproni kirándulást is a jelentkezők létszámának megfelelően kell szervezniük.)