Díjnyertes OTDK dolgozatok rezüméi

2021.04.26.
Díjnyertes OTDK dolgozatok rezüméi
A XXXV. OTDK Karunkat érintő szekcióiban kiemelkedő sikereket értek el hallgatóink. Tizenhárom első, nyolc második, öt harmadik és tizenhárom különdíjat, valamint hat legjobb opponensnek járó díjat tudhatunk magunkénak. Versenyzőink és témavezetőik idei szereplésükkel is hozzájárultak ahhoz, hogy intézményünk továbbra is a magyar jogi és politikatudományi képzés élén állhasson.

Az OTDK-n ismét sikerrel zajlott megmérettetés komoly szakmai visszajelzés minden résztvevőnk számára. A tudományos diákköri mozgalom az elmúlt hetven év során bizonyította, hogy a felsőoktatási tehetséggondozás megkerülhetetlen terepeként biztosítja az első komoly bemutatkozási lehetőséget a jövő kutatói-oktatói számára. A versenyre hallgatóink önképzési céllal készített, tudományos tevékenységet dokumentáló pályamunkával nevezhettek, amelyet előzetesen a Karon lezajlott konferencián mutattak be, és a zsűri ezután javasolta őket az országos versenyben való részvételre. Az így beérkezett pályamunkákat az OTDK tagozatainak zsűrijei először írásban bírálták el, majd a verseny napján a hallgatók szóban előadott teljesítményét értékelték. Ezek alapján a különböző tagozatokban I., II. és III. helyezés szerezhető, illetve különdíj is kiadható. Díjazzák továbbá az adott tagozatban a legjobban teljesítő opponenst is, az idei versenyben hat tagozatból hozták el hallgatóink ezt az elismerést. 

Az ELTE ÁJK hallgatói lapja, a Jurátus a közelmúltban kilencrészes cikksorozatban szinte az összes OTDK-ra nevezett dolgozat rezüméjét közölte. Ebből a sorozatból válogattuk ki a díjnyertes dolgozatokéit, a sorozatból hiányzókat a Kar Tudományos Diákköri Tanácsa bocsátotta rendelkezésünkre.

Állam- és Jogtudományi Szekció

I. helyezettek

Balázs Gergő

Gönczi Lili

Havas Bence

Hollós Dominika Kincső

Kárász Marcell

Koncsik Marcell Igor

Kósa Dorottya

Kührner László

Pap Kristóf

Szabó Patrik

Teleki Lóránt

II. helyezettek

Angyal Márton

Brezovszki Anna Luca

Hajas Tamás Boldizsár

Holló Richárd

Kún Hanga Cecilia

Lőcsei Virág

Pap Kristóf

Sveda Tamás György

III. helyezettek

Ferge Péter

Paulus Bence Máté

Különdíjasok

Csóti Dóra

Farkas Luca Ágnes

Ferenczi Balázs

Gera Anna

Huszár Daniella

Kalóczkai Dorottya

Kasó Gergő Levente

Pap Péter

Pázmándi Patrik

Szakmáry Eszter Zsófia

TÁRSADALOMTUDOMÁNYI SZEKCIÓ

I. helyezettek

Lajkó Fanni

II. helyezettek

Baranyai Artúr

Dombrovszky Borbála

Milbacher Dániel

Molnár Ivett

Tóth-Kaszás Bálint:

III. helyezettek

Árpási Botond

Perczel Mária Magdaléna

Simon Tamás

Különdíjasok

Kiss Róbert Dávid

Tóth Máté Gergely

Had- és Rendészettudományi SZEKCIÓ

I. helyezett

Rózsás Zsuzsanna