Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny

2023.03.14.
Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny

Nyolcadik alkalommal várja joghallgatók jelentkezését a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny.

A különleges, formabontó és hiánypótló, ugyanakkor jó hangulatú, barátságos megmérettetés a jól felépített, tiszta, logikus, szellemes szóbeli jogi érvelés területén keresi a tehetségeket a joghallgatók között.

A 2023. április 19–20-án megrendezendő versenyre Magyarország bármelyik egyetemének jogi karáról jelentkezhetnek joghallgatók április 5-ig a drnagylaszloalapitvany@gmail.com e-mail címen. A jelentkezés feltétele többek között egy beugró feladat megoldása is.

A verseny védnökei Dr. Sonnevend Pál, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar dékánja és Dr. Tóth M. Gábor, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke.

Az eseményt a Dr. Nagy László Alapítvány rendezi a Bird & Bird és a Wolters Kluwer szakmai támogatásával. Az Alapítvány 2013-ban jött létre, a fiatalon elhunyt kiváló ügyvéd, dr. Nagy László István emlékének ápolása, családjának megsegítése és a fiatal jogászgenerációk szakmai támogatása céljából, és legfontosabb szakmai tevékenysége a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny évről évre történő megrendezése.

Részletes versenykiírás
Beugró feladat

Dr. Nagy László Alapítvány
Facebook-oldal