Előkelő helyen a nemzetközi rangsorokban az ELTE ÁJK

2022.11.25.
Előkelő helyen a nemzetközi rangsorokban az ELTE ÁJK
A hazai felsőoktatási rangsorok mellett a nemzetközi felmérésekben is előkelő helyen szerepel az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara. 

Novemberben látott napvilágot a Times Higher Education (THE) rangsora, ahol idén első alkalommal szerepel magyarországi jogi kar, és az ELTE Állam- és Jogtudományi Karát rögtön az előkelő 200–250. hely között jegyzik. Egy másik nemzetközi rangsorban – Quacquarelli Symonds (QS) – 2020-ig nem jegyezték a hazai jogászképző intézményeket, 2021-ben már a 300–320. hely közé rangsoroltak minket, idén pedig a 250–300. helyre léptünk elő.

Sikeresen araszolunk fölfelé, ami a növekvő számú külföldi publikáció mellett a nemzetközi perbeszédversenyeken elért kimagasló eredményeinknek is köszönhető. A 2019-ben megnyert Jessup világbajnokság mellett az elmúlt időszakban kétszer is első helyen végzett a csapatunk a Telders nemzetközi jogi perbeszédversenyen, illetve Oxfordban uniós versenyjogi perbeszédversenyt is nyertünk. A kereskedelmi mediációs és médiajogi versenyeken is rendszeresen kiváló helyezéseket értünk el.