Émile Noël 2019 beszámoló

2019.05.06.
Émile Noël 2019 beszámoló
Idén is sikeres volt a Nemzetközi Magánjogi és Európai Gazdasági Jogi Tanszék által megrendezett Émile Noël Európai Uniós kereskedelmi jogi perbeszédverseny, amelyen rekord számú, 78 hallgató mérettette meg magát. 

A versenyen a hallgatóknak az Európai Unió Bírósága előtti jogvitát szimuláló eljárásban kellett képviselniük mind a felperesi, mind az alperesi oldalt. A jogeset központi kérdése egy szabadalmi lepelbe burkolt versenyjogi jogvita megítélése volt, melyet helyesen közelítettek meg a versenyzők. 

A versenyre harminchárom 2-3 fős csapat nevezett, ám a szóbeli fordulóba csak 12 csapat jutott be. A szóbeli forduló két bírói panel előtt zajlott, amelyek az Európai Unió Gazdasági Joga 2 tárgy felelős oktatóiból – dr. Papp Mónika és dr. Erdős István – és a versenyjog területén kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkező meghívott ügyvédekből állt. A zsűri tagjai között köszönthettük dr. Antal Józsefet a Hegymegi-Barakonyi és társa – Baker&McKenzie Ügyvédi Irodából, dr. Boronkay Miklóst a Szecskay Ügyvédi Irodából, dr. Szendrő Szabolcsot a CMS Ügyvédi Irodából és dr. Bassola Bálint egyéni ügyvédet. 

A versenyen I-III. helyezést elérő csapatok tagjai:

  • I. helyezett: Szepesi Szonja, Balázs Gergő és Kárász Marcell
  • II.  helyezett: Erdősi Rebeka, Fábián Alíz és Somogyi Máté
  • III. helyezett: Hanák Panna, Pap Kristóf és Soós-Nagy Bendegúz

Mind a felperesi, mind az alperesi pozícióban 2 legjobb szónok díjat hirdetett ki a bíráló bizottság:

  • Felperes: Balázs Gergő, Frankó Zsombor
  • Alperes: Pap Kristóf, Vincze Balázs

Az első helyezést elért csapat: Szepesi Szonja, Kárász Marcell, Balázs Gergő és Vincze Balázs. (Fotó: Facebook)

Ezúton is gratulálunk a versenyben részt vevő hallgatóknak a sikeres felkészüléshez, a szóbeli fordulóba jutottaknak és a helyezetteknek pedig a versenyen tanúsított kiemelkedő teljesítményéhez!

A versenyt az Igazságügyi Minisztérium Jogászképzés minőségének javítását szolgáló pályázati támogatása segítségével rendeztük meg.