Émile Noël 2022 beszámoló

2022.05.11.
Émile Noël 2022 beszámoló
A hagyományokhoz híven a Nemzetközi Magánjogi és Európai Gazdasági Jogi Tanszék idén is megrendezte az Émile Noël Európai Uniós Kereskedelmi Jogi Perbeszédversenyt, amelyre idén végre személyes jelenléttel kerülhetett sor. 

15 csapat mérette meg magát az EU versenyjog és EU szellemi alkotások jogának témájában szerveződő versenyen. A feladat ezúttal egy online közvetítésekre vonatkozó szerződés versenyjogi és szerzői jogi összeegyeztethetőségének vizsgálata volt. 

A versenyen a hallgatóknak az Európai Unió Bírósága előtti előzetes döntéshozatali eljárást szimuláló eljárásban kellett képviselniük a felperesi vagy az alperesi oldalt írásbeli beadványokon keresztül, majd ezt követően szóban is. A színvonalas jogi viták után a következő eredmények születtek:

I. helyezett csapat:
Darcsi Barbara és Gál Marcell Péter

II. helyezett csapat:
Dubraviczky Zsófia és Sudár Richárd

III. helyezett csapat:
Troffen Krisztina és Ratatics Tímea

Legjobb szónokok:
Zilahy Dominik és Sudár Richárd

Az írásbeli beadványok, valamint a szóbeli forduló értékelését a Nemzetközi Magánjogi és Európai Gazdasági Jogi Tanszék oktatói, valamint dr. Szilasi Farkas és dr. Kiss Barnabás, a Tanszék PhD-hallgatói végezték. 

Ezúton is köszönjük mindenkinek a ráfordított időt, a helyezetteknek pedig gratulálunk a versenyen elért kiemelkedő teljesítményhez!