ESIL-ELTE közös konferencia

2019.05.24.
ESIL-ELTE közös konferencia
Az Európai Nemzetközi Jogi Társaság (European Society of International Law) 2019. május 16-17-én karunkkal közös konferenciát tartott Budapesten. A tanácskozás témája a másodlagos normák  fontossága a nemzetközi jogban, különös tekintettel a betudás, az okozatiság, és a bizonyítási mércék és bizonyítási szabályok szerepére. A konferencia célja, hogy az elhangzott előadásokból a szervezők egy vezető nemzetközi kiadónál megjelenő angol nyelvű tanulmánykötetet adjanak közre.

Az ESIL Európa legjelentősebb nemzetközi jogászait tömörítő egyesülete, amelynek évek óta ez az első a régióban tartott tanácskozása. A budapesti workshop nyitóelőadását Professor Eyal Benvenisti, a Cambridge-i Egyetem Whewell professzora tartotta, és számos további vezető szaktekintély volt a konferencia előadói között, így például a madridi, bécsi, müncheni, berlini, exeteri, nottinghami egyetem professzorai, valamint a hágai Nemzetközi Bíróság több jogásza is.

A konferencia házigazdája a Nemzetközi Jogi Tanszék volt, a szervezők pedig dr. Kajtár Gábor és dr. Sulyok Katalin voltak.

A konferencia programja itt tekinthető meg.