Felező ösztöndíj 2021

2021.09.10.
Felező ösztöndíj 2021
Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara idén már második alkalommal hirdeti meg „Felező” ösztöndíjprogramját. A magas pontszámmal felvételt nyert elsőéves hallgatók mellett most a 2020-ban felvett, ősszel a 3. félévükre regisztrált hallgatók is pályázhatnak majd „Felező” ösztöndíjra.

A támogatás azoknak a hallgatóinknak lehet komoly segítség, akik magas pontszámot értek el az egyetemi felvételi során, de lemaradtak az államilag támogatott helyekről, illetve az első tanulmányi évüket kiemelkedő eredménnyel zárták. A sikeres pályázók két féléven keresztül mentesülnek az önköltség (tandíj) felének megfizetése alól.

A 2021-ben felvett, 2021-ben beiratkozó és az őszi félévre regisztrált hallgatók közül legfeljebb 50 fő nyerheti el a tanulmányi ösztöndíjat. A 2020-ban felvett, 2021-ben a 3. félévükre regisztrált hallgatóknak az első tanulmányi évükben nyújtott teljesítményük alapján ítélhető meg a támogatás.

Az elmúlt tanévben a 80 fő állami ösztöndíjas és a 18 Lippay György-ösztöndíjas hallgató mellett a Kar „Felező” ösztöndíjával további 50 diák tanulmányainak folytatása vált könnyebbé.