Ficzere Lajos 85

2020.10.12.
Ficzere Lajos 85
Nyolcvanötödik születésnapja alkalmából köszöntötték egyetemi kollégái Dr. Ficzere Lajost, a Közigazgatási Jogi Tanszék professor emeritusát.

A járványhelyzet miatt a Teams felületén zajlott köszöntésen professzor urat Dr. Fazekas Marianna egykori és Dr. Nagy Marianna jelenlegi tanszékvezetők köszöntötték, majd a Kar vezetése nevében Dr. Sonnevend Pál, a Kar dékánja méltatta a professzor érdemeit, aki hét éven keresztül a Kar dékáni tisztét is betöltötte.

Ficzere Lajos 1963-tól kezdődően oktatott az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, 1986-ban nevezték ki főállású egyetemi oktatóvá. 1988 és 2000 között vezette a Közigazgatási Jogi Tanszéket. Életműve, amelyben a közigazgatási munka gyakorlati művelése és elméleti oktatása összekapcsolódott, rendkívül gazdag és szerteágazó. 1985-ben szerezte meg az MTA doktora tudományos fokozatot. Dékáni hivatalának betöltése alatt valósult meg többek között a kari könyvtár teljes felújítása, az Európai Jogakadémia létrehozása is. Segítőkészségének, nyitottságának és kompromisszumkészségének köszönhetően kollégáival és a hallgatókkal is nagyon jó kapcsolatokat alakított ki, és kifelé is nagyon eredményesen reprezentálta intézményünket. Alelnöke volt a Magyar Akkreditációs Bizottságnak, elnöke a MAB Jogtudományi és Politikatudományi Szakbizottságának és az MTA Doktori Tanácsa Jogtudományi Szakbizottságának.

Az Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi polgárai ezúton kívánnak boldog születésnapot és jó egészséget!