Hallgatóink hozták el a trófeát

2021.12.13.
Hallgatóink hozták el a trófeát
A Magyar Ügyvédi Kamara által 2020. és 2021. évben dr. Kiss Daisy emlékére kiírt pályázaton kiemelkedő eredményeket értek el hallgatóink. Dr. Kiss Daisy ügyvéd, a Magyar Ügyvédi Kamara főtitkára, az ELTE Állam-és Jogtudományi Karának tiszteletbeli tanára és vezető jogtanácsosa volt. Az ő emléke előtt tisztelegnek minden évben Magyarország joghallgatói polgári eljárásjogi témájú tanulmányaikkal.

A koronavírus-járvány következtében a 2020. évi verseny ünnepélyes díjátadójára idén, 2021. november 27-én került sor az Ügyvédnapi Ünnepi Ülésen, az Országos Bírósági Hivatal Aulájában. Az ünnepség díszvendég előadója dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke volt, továbbá meghívott az Alkotmánybíróság elnöke, dr. Sulyok Tamás.

A 2020. évi pályázaton I. helyezést ért el, dr. Könyves Gréta, Polgári Eljárásjogi Tanszékünk PhD-hallgatója, és ezzel az eddigi legjobb ELTE-s eredményt érte el. Dolgozatának címe: Az anyagi pervezetés terjedelme a korlátozott precedensrendszerben.

Megosztott II. díjban részesült Horváth Réka Mercédesz és Somogyi Vivien Zsuzsanna joghallgató. Somogyi Vivien Zsuzsanna dolgozatának címe: A laikusok eljárásbeli őrangyala – a bíróság anyagi pervezetése

A 2021. évben kiírt pályázaton megosztott II. helyezést ért el Borbély Kincső A mulasztás miatti igazolási kérelem elbírálásának szempontjai a bírói gyakorlatban című dolgozatával.