Hallgatóink sikerei a médiajogi és szólásszabadsági nemzetközi perbeszédmondó versenyen

A 2016/2017-es tanévben immár második alkalommal mérettette meg magát az ELTE ÁJK csapata a leghíresebb médiajogi és szólásszabadsági nemzetközi perbeszédmondó versenyen. 

A tavalyi évben nem sikerült az oxfordi világdöntőbe bekerülni, de idén az ELTE ÁJK csapata – a Zágrábban 2016 decemberében megrendezett regionális válogatón keresztül – bejutott a világ legjobb negyven csapata közé. A világdöntőn, amelynek minden évben a University of Oxford a házigazdája, három egyetemmel mérhettük össze tudásunkat: felperesi oldalon állva a Columbia Law School, USA és a Notre Dame University, Lebanon csapatával, míg alperesi oldalon érvelve a National Law School of India University, Bangalore együttesével. A legjobb 16 csapat közé idén még nem sikerült bejutni, de a világdöntőn való szerepléssel rengeteget tanulhattunk, és hatalmas mennyiségű információhoz sikerült hozzájutni. A világdöntőt a Singapore Management University nyerte meg a University of Oxford csapata ellen.

A 2016/2017-es oxfordi világdöntőn résztvevő csapat tagjai: Altziebler Dóra Zsuzsanna, Kovács Renáta, Rudinszky Balázs és Zöldréti Szabolcs. A felkészítő oktató Dr. Gosztonyi Gergely volt.

A versenyen való részvétel az Igazságügyi Minisztérium oktatásfejlesztési programja, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, illetve az ELTE Tehetséggondozási Tanácsa támogatásával valósult meg.

2017.04.19.