Honoris Causa Pro Scientia Aranyérmet kap Vékás Lajos

2023.10.27.
Honoris Causa Pro Scientia Aranyérmet kap Vékás Lajos
Az Országos Tudományos Diákköri Tanács legrangosabb kitüntetését kapja Dr. Vékás Lajos, a Polgári Jogi Tanszék professor emeritusa.  

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács azoknak a kiemelkedő iskolateremtő professzoroknak, kutatóknak, közéleti személyiségeknek, akik példamutatóan segítették a magyar felsőoktatás műhelyeiben folyó diáktudományos munkát, továbbá sokat tettek a hallgatók, valamint az őket segítő, velük együttműködő oktatók, kutatók társadalmi és szakmai elismerése érdekében. A kitüntetésben részesülők az Aranyérmet díszdobozban elhelyezve veszik át, amelyhez egy kisméretű, az érem főmotívumát tartalmazó, aranyozott-tűz­zo­mánc kitűző, továbbá az érem odaítéléséről szóló, díszmappában elhelyezett oklevél tartozik.

„Ez az Országos Tudományos Diákköri Tanács legnagyobb elismerése azoknak, akik életükkel, munkásságukkal példázzák azt, hogyan kell és lehet az ifjúságot, az arra rátermett fiatal tudósokat segíteni, a diáktudósok és mestereik elismerését pártolni, támogatni.” (Prof. Dr. Szendrő Péter, az OTDT elnöke, 2001. november 6., Magyar Tudományos Akadémia)

A kitüntetés átadására november 24-én kerül sor.