Ida regénye (Goda Krisztina filmje, 2022)

Ida regénye (Goda Krisztina filmje, 2022)
03/20

2024. március 20. 19:00

ELTE ÁJK, A/1 gyakorló (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. fszt., ruhatár melletti folyosó)

03/20

2024. március 20. 19:00 -

ELTE ÁJK, A/1 gyakorló (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. fszt., ruhatár melletti folyosó)


Folytatódik az ELTE-NFI Filmklub vetítés- és beszélgetéssorozat. Az ELTE minden karáról várjuk az egyetemi polgárokat.

Romantikus, kosztümös vígjáték Gárdonyi Géza azonos című regénye alapján, 2022-ben forgatták. A történet főszereplője a 18 éves Ida (Mentes Júlia), akit kicsapnak az apácazárdából, ahol addig nevelkedett. Kénytelen hazatérni édesapjához, ám ő minél hamarabb férjhez akarja adni, így gyorsan közzétesz egy óriási hozományt ígérő apróhirdetést. Az ajánlatra egyből jelentkezik is egy fiatal festő, Balogh Csaba (Rohonyi Barnabás), akinek Idával való kapcsolata eleinte nem éppen felhőtlen. Egymás iránt érzett kölcsönös megvetésük azonban lassan vonzalommá, majd szerelemmé alakul át.

A vetítés utáni beszélgetésben vendégünk Goda Krisztina Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró, a film rendezője és Mentes Júlia Virginia színművész, a filmben Ida alakítója, valamint ifj. Hámory Csaba, a film egyik operatőre, a Kovács László – Zsigmond Vilmos Operatőr Díj egyik kategóriájának 2022-es nyertese.

A film elnyerte A legjobb film díját a 2023-as Pármai Filmfesztiválon, és számos egyéb filmes díjjal is jutalmazták a különböző megmérettetéseken.

A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztrációt kérünk a filmklub vezetőjénél, Rácz Annánál, anna.racz@ajk.elte.hu e-mail címen, egyetemi hallgatók esetén Neptun-kódot is kérünk.

Az ELTE–NFI Filmklub Facebook-oldala