Ismét ÁJK-s diáké a WK hallgatói Jogászdíja

2019.12.05.
Ismét ÁJK-s diáké a WK hallgatói Jogászdíja
A Wolters Kluwer 2019-ben is meghirdette Jogászdíj elnevezésű pályázatát. A hallgatói kategóriában Gyurkó Péter ötödéves joghallgatónk nyerte el a díjat, akit mentora, Dr. Menyhárd Attila, a Polgári Jogi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára jelölt a rangos elismerésre. A díj átadására a Hilton Budapest Cityben megrendezett ünnepségen került sor 2019. november 29-én.

Mentora ajánlása szerint Gyurkó Péter az átlagot messze meghaladó szakmai képességekkel rendelkezik, stabil szakmai és közösségi elhivatottsága pedig már a hallgatóként végzett munkájában is nyilvánvalóan megmutatkozik. Szakmai felkészültsége kifogástalan, nyitottsága és érdeklődése pedig egyértelműen kiemeli őt hallgatótársai közül. A bírálóbizottság a pályázat alapján úgy vélte, hogy a nyertes, aki a Joghallgatók Önképző Szervezete Szakkollégiumának alapító tagja, szakmai tevékenységével jelentősen hozzájárult a JÖSz keretében megvalósított innovatív kutatási és képzési megoldásokhoz.

Gyurkó Péter 2016 óta a JÖSz Civilisztika Tagozatának a tagja, egy éven át a szervezet elnöki tisztét is betöltötte. Több, a JÖSz által indított projektet vezetett, 2018-ban A Mesterséges Intelligencia ma, és szerepe a XXI. század technológiai forradalmában, illetve 2019-ben az Adatvédelem és GDPR szabályozás elnevezésűeket. Első helyezést ért el a XI. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó Verseny kari fordulójában, majd az országos megmérettetést is megnyerte. 2019 februárjában a CLXXXVII. Budapesti Jogász- és Közgazdászbál Praesens díjával (joghallgatói kategória) jutalmazták tevékenységét.