Jelentkezési lehetőség az ELTE 2023-as FDI Moot Court csapatába

2023.01.12.
Jelentkezési lehetőség az ELTE 2023-as FDI Moot Court csapatába
Megnyílt a jelentkezési lehetőség az egyetemünket a 2023. évi FDI Moot versenyen képviselő csapatba. A Foreign Direct Investment Arbitration Moot a legnagyobb és legrangosabb nemzetközi beruházásokkal kapcsolatos választottbírósági perbeszédverseny. 

Az ELTE ÁJK 2013 óta vesz részt a versenyen. Az Foreign Direct Investment Arbitration Moot alapja minden évben egy külföldi beruházással kapcsolatos komplex jogeset. Az FDI Moot alapvetően két részből áll. Az írásbeli rész keretében a csapatoknak el kell készíteni egy felperesi, illetve egy alperesi beadványt. A felperesi és alperesi beadványok benyújtását követően kerül sor a szóbeli szakaszra. A szóbeli szakaszban a csapatok több premoot-on vesznek részt. Az egyik ilyen pre-moot a Budapest FDI Moot. E versenyek láncolatának utolsó állomása a Global Orals, amelynek 2023-ban a helyszíne Lucknow (India) lesz.

A csapatba a mai naptól lehet jelentkezni, az innen elérhető jelentkezési lap kitöltésével.

A jelentkezéssel, versennyel, FDI Moot programmal kapcsolatos bármilyen kérdéssel kérjük, keressék Erdős István adjunktust (erdosistvan@ajk.elte.hu).