Jelentkezési lehetőség az ELTE 2024-es FDI Moot Court csapatába

2024.04.15.
Jelentkezési lehetőség az ELTE 2024-es FDI Moot Court csapatába
Megnyílt a jelentkezési lehetőség az egyetemünket a 2024. évi FDI Moot versenyen képviselő csapatba. A Foreign Direct Investment Arbitration Moot a legnagyobb és legrangosabb nemzetközi beruházásokkal kapcsolatos választottbírósági perbeszédverseny.

Az ELTE ÁJK 2013 óta vesz részt a versenyen. Az Foreign Direct Investment Arbitration Moot alapja minden évben egy külföldi beruházással kapcsolatos komplex jogeset. Az FDI Moot alapvetően két részből áll. Az írásbeli rész keretében a csapatoknak el kell készíteni egy felperesi, illetve egy alperesi beadványt. A felperesi és alperesi beadványok benyújtását követően kerül sor a szóbeli szakaszra. A szóbeli szakaszban a csapatok több premoot-on vesznek részt. Az egyik ilyen pre-moot a Budapest FDI Moot. E versenyek láncolatának utolsó állomása a Global Orals, amelynek 2024-ben Berlin lesz a helyszíne.

A 2024-es csapatba az innen elérhető jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni. A jelentkezési lap eléréséhez be kell lépni a student.elte.hu fiókba. Jelentkezési határidő: 2024. május 15. 23:59.

A jelentkezéssel, versennyel, FDI Moot programmal kapcsolatos bármilyen kérdéssel kérjük, keressék Erdős István adjunktust (erdosistvan@ajk.elte.hu).