JOTOKI 50 Kávézó: Alternatív vitarendezés

JOTOKI 50 Kávézó: Alternatív vitarendezés
03/23

2023. március 23. 16:00 - 18:00

ELTE ÁJK, A/1. gyakorló (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3. fszt.)

03/23

2023. március 23. 16:00 - 18:00

ELTE ÁJK, A/1. gyakorló (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3. fszt.)


Az ELTE ÁJK Jogi Továbbképző Intézet jubileumi rendezvénysorozatának második állomása a jog egyes területeinek új kihívásairól.

Hajdanában, amikor még így beszélt a magyar ember: „Ha per, úgymond, hadd legyen per!” Ezúttal hogy ne legyen per, a Jotoki 50 Kávézóban az alternatív vitarendezés fontosabb, gyakorló ügyvédeket érintő kérdéseiről beszélgetünk az intézet mediátorképzésének vezető oktatóival, amelyet Inzelt Éva, karunk adjunktusa, a Budapesti Békéltető Testület elnöke moderál.

Miért, mire lehetnek jók az alternatív utak? A nagy pénzügyi intézmények mellett mely piacokon, mely ügyfeleknek érdemes igénybe venniük az ilyen utakat? A teljesítésigazolás kikényszeríthetősége, a munkaügyi békéltetés és sok más téma is felmerül a program során, amelyen külön kiemelten is szót ejtünk a gyakorló ügyvéd szemszögéről.

Program:

Alternatív vitarendezés – kinek és milyen területen ajánlja egy ügyvéd?

  • Kovács Erika elnök (MNB Pénzügyi Békéltető Testület): A pénzügyi közvetítőrendszer és a pénzügyi békéltetés
  • Klenanc Miklós ügyvéd (Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal): Ha per, úgymond, HOGY NE legyen per? – alternatív vitarendezés és jogvita-megelőzés ügyvédi szemszögből
  • Zemplényi Adrienne jogász, mediátor (a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara volt jogi igazgatója): Bíróságnak nem minősülő bíráskoskodás hatású szervezetek: választottbíróság, TSZSZ, MTVSZ

Letölthető meghívó

A rendezvény ügyvédek számára 2 ügyvédi kamarai kreditpontot biztosít. A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.