Kari győzelem a francia nyelvű esszépályázaton

2021.12.09.
Kari győzelem a francia nyelvű esszépályázaton
A tavalyi tanévben első alkalommal rendezte meg az ELTE ÁJK Frankofón Diákkör és a Francia Intézet az országos francia nyelvű jogi esszépályázatot. Az első két helyen Karunk hallgatói végeztek, díjaikat a múlt héten vehették át Franciaország nagykövetétől. 

A benyújtott pályamunkáknak a jog aktuális kérdéseit kellett vizsgálniuk francia nyelven, a zsűri külön értékelte a szaknyelv pontos alkalmazását és az idegen nyelvű források felhasználását. A versenyre az ország különböző jogi karairól érkeztek pályamunkák, amelyek közül Karunk hallgatóinak írásai bizonyultak a legjobbnak. Az I. díjat Pap Kristóf, tavasszal záróvizsgázott korábbi hallgatónk hozta el az uniós megelőző szerkezetátalakításról szóló irányelv kérdéseit tárgyaló dolgozatával. A II. helyezést Biró-Markovics Dániel hallgatónk érte el a jogállamiság koncepciójának filozófiai hátterét taglaló esszéjével.

A járványhelyzet miatt elhalasztott díjátadóra december első hetében került sor a francia nagyköveti rezidencián, ahol Pascale Andréani, a Francia Köztársaság magyarországi nagykövete adta át a díjakat egy fogadás keretében. A verseny helyezettjei a budapesti Francia Intézet és az ELTE ÁJK ajándékcsomagjai mellett a d’Ornano és az Oppenheim ügyvédi irodák által felajánlott gyakornoki helyekben részesültek.

A verseny következő, a jövő félév elejére várható kiírása iránt érdeklődők számára követésre ajánljuk az ELTE ÁJK Frankofón Diákkör közösségi oldalát.