Karunk bemutatkozása a Padovai Egyetemen

2023.05.23.
Karunk bemutatkozása a Padovai Egyetemen
2023. május 17-én tartotta meg a Padovai Egyetem „Karrier, tanulmány- és kutatási lehetőségek Magyarországon” című rendezvényét, amelyre meghívták Arató Krisztinát, a Politikatudományi Intézet igazgatóját és Horváth Istvánt, a Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék vezetőjét is. A program egyik kiemelt célja e két szervezeti egység „Erasmus kínálatának” ismertetése, ezzel erősítve és bővítve a padovai Politikai, Jogi és Nemzetközi Tudományok Tanszékkel már évek óta működő sikeres kooperációt.

A rendezvény résztvevőit a házigazda nevében Andrea Sitzia, a Karunkon már többször tanító egyetemi docens üdvözölte. A nyitóelőadást Paschek Dániel, Magyarország Milánói Főkonzulátusának kereskedelmi attaséja tartotta „Gazdasági tendenciák, üzleti klíma és életkörülmények Magyarországon” címmel. Ezt követte Arató Krisztina és Horváth István, bemutatva a Politikatudományi Intézet és Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék ajánlataként a hallgatóknak szóló Erasmus-kurzusokat, valamint a PhD-hallgatók részére az ún. „Erasmus+ Short-Term Study Stays” keretében, továbbá az olasz kollégáknak az oktatási és képzési célú Erasmus-ösztöndíjjal biztosított tanítási és kutatási lehetőségeket.

Ezt követően a 2023 márciusa úttörő együttműködésének pozitív tapasztalatairól beszélt Sonia Tosatto padovai doktorandusz. Újdonságnak számít ugyanis az Erasmus Blended Intensive Programme keretében, az ELTE koordinátor egyetemként – jelentős padovai segítséggel – megszervezett „Digitalizáció: gazdasági és társadalmi hatások – Változások a munkajogban” kurzusa, amelyen részt vett még a Madridi III. Károly és a Reimsi Egyetem is.

A rendezvény további előadásai a pályaválasztás előtt állóknak nyújtottak tájékoztatást és segítséget a magyarországi munkavállalási lehetőségekről. Így először Pelle Dávid, az egyik magarországi hr-tanácsadással foglalkozó cég igazgatója beszélt a magyar hr-tendenciákról és a karrier lehetőségekről, ezután három, magyarországi székhelyű multinacionális gazdasági társaság képviselői mutatták be a konkrét karrierlehetőségeket cégeiknél.

A fórum (balról jobbra): Anna Boaretto, Stefania Chellin (a Padovai Egyetem karrier szolgálata), Horváth István, Paschek Dániel, Andrea Sitzia és Arató Krisztina