Karunk és a Fővárosi Ítélőtábla együttműködése

2017.11.16.
Karunk és a Fővárosi Ítélőtábla együttműködése
2017. november 14-én együttműködési megállapodást írt alá a Fővárosi Ítélőtáblán Dr. Ribai Csilla elnök és Dr. Menyhárd Attila, az ELTE ÁJK dékánja.

A megállapodás értelmében Karunk hallgatói már az egyetemi képzés ideje alatt lehetőséget kapnak a jogállamiság szolgálatában álló igazságszolgáltatási rendszer működésének megismerésére, az igazságszolgáltatás feladatát ellátó bíróságokon összpontosuló gyakorlati és szakmai ismeretek elsajátítására. Együttműködnek abban, hogy a hallgatók részére bírósági intézménylátogatásokat szerveznek, továbbá hallgatóink a Fővárosi Ítélőtábla által szervezett tárgyalásvezetési gyakorlatokon vehetnek részt és szakmai gyakorlatot is tölthetnek a Fővárosi Ítélőtáblán.

A megállapodás a Kar oktatóira is kiterjed annyiban, hogy meghívás alapján részt vehetnek a Fővárosi Ítélőtábla szakmai értekezletein, kollégiumi ülésein, és közreműködhetnek a Fővárosi Ítélőtábla által szervezett oktatásokban.

A megállapodás aláírásán jelen voltak Dr. Hack Péter habilitált egyetemi docens, a Büntető Eljárásjogi és Büntetés-végrehajtási Jogi Tanszék vezetője, Dr. Varga István egyetemi tanár, a Polgári Eljárásjogi Tanszék vezetője, illetve Egriné dr. Salamon Emma a Fővárosi Ítélőtábla elnökhelyettese.

Együttműködés aláírása a Fővárosi Ítélőtáblán

Együttműködés aláírása a Fővárosi Ítélőtáblán

0

/

0

0

/

0