Megnyitotta 354. tanévét az ELTE ÁJK

2019.09.11.
Megnyitotta 354. tanévét az ELTE ÁJK
2019. szeptember 9-én ünnepélyes keretek között került sor az Aula Magnában az ELTE ÁJK 354. tanévének megnyitására. Borhy László, az ELTE rektora és Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke beszédei után Sonnevend Pál, a Kar dékánja köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Az Egyetem Szenátusa által a kari kollégák számára odaítélt kitüntetések ismertetését követően sor került a tanévnyitó ünnepi közgyűlésen át nem vett kitüntetések, valamint a Kar vezetése által adományozott kitüntetések és elismerések átadására. A kitüntetettek listája elérhető itt.

Földi András professzor adta át a Nívó díjakat, Nagy Marianna professzor asszony pedig a tudományos diákköri munkát értékelő Hajnóczy-díjakat. Varga István dékánhelyettes, a Lippay György Alapítvány Kuratóriumának elnöke az éves önköltséget kiváltó hallgatói ösztöndíjpályázat eredményét hirdette ki.

Szabó Tamás, a Hallgatói Önkormányzat elnöke köszöntője után az elsőévesek egyetemi polgári esküt tettek, majd dékán úr kézfogásával egyetemi polgárrá fogadta őket.

A tanévnyitó ünnepséget követően a Kar és a Hallgatói Önkormányzat vezetői koszorút helyeztek el az Egyetem téri épületben, a Kar alapítására emlékező márványtáblánál.

Sonnevend Pál tanévnyitó beszéde

Fotók: Rusznák Gábor, www.elte.hu

Galéria

Galéria

0

/

0

0

/

0