Megnyitotta 356. tanévét az ELTE Jogi Kara

2021.09.07.
Megnyitotta 356. tanévét az ELTE Jogi Kara
2021. szeptember 6-án ünnepélyes keretek között került sor az Aula Magnában az ELTE ÁJK 356. tanévének megnyitására. Darázs Lénárd, az ELTE rektorhelyettese és Fejes Gábor címzetes egyetemi docens, az Oppenheim Ügyvédi Iroda partnerének beszédei után Sonnevend Pál, a Kar dékánja köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Az Egyetem Szenátusa által a kari kollégák számára odaítélt kitüntetések ismertetését követően sor került a tanévnyitó ünnepi közgyűlésen át nem vett kitüntetések, valamint a Kar vezetése által adományozott kitüntetések és elismerések átadására. A kitüntetettek listája elérhető itt.

Nagy Marianna professzor asszony átadta a tudományos diákköri munkát értékelő Hajnóczy-díjakat. Varga István dékánhelyettes, a Lippay György Alapítvány Kuratóriumának elnöke az éves önköltséget kiváltó hallgatói ösztöndíjpályázat eredményét hirdette ki.

Nagymihály Levente, a Hallgatói Önkormányzat alelnökének köszöntője után az elsőévesek, akik az Egyetem téri épület tantermeiből online közvetítés során követték az ünnepség eseményeit, egyetemi polgári esküt tettek, és kezet fogtak a Kar dékánjával.

A tanévnyitó ünnepséget követően a Kar és a Hallgatói Önkormányzat vezetői koszorút helyeztek el az Egyetem téri épületben, a Kar alapítására emlékező márványtáblánál.

Sonnevend Pál tanévnyitó beszéde

Galéria

Galéria

0

/

0

0

/

0