Megvédte bajnoki címét az ELTE Jessup Team a European Friendly versenyen

2020.03.09.
Megvédte bajnoki címét az ELTE Jessup Team a European Friendly versenyen
Az ELTE ÁJK hallgatóinak sikerült, ami a nemzetközi jogi perbeszédverseny történetében másnak még nem: a csapat két egymást követő évben is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Az ELTE Jessup Team 2020. március 7-én ismét megnyerte a European Friendly versenyt. A prágai versenyen 19 csapat vett részt, az ELTE csapata a döntővel felérő elődöntőben Új-Zéland (University of Auckland) csapatát verte, majd a döntőben a University of Helsinki csapatánál bizonyult egyértelműen jobbnak.

A Boa Patrik (A), Farkas Luca (A), Koncsik Marcell (R) és Varga Kálmán (R) összetételű csapat ezzel a verseny történetének első olyan csapata lett, akinek sikerült a címvédés. A csapat kiegyensúlyozottságát jól jelzi, hogy mind a négy agent a top 10-ben végzett.

A verseny Best Judge Awardját dr. Buda Zolta nyerte. A magyar csapatot a hat fordulóból, azaz 18 bíróból egyszer sem pontozta magyar bíró.

A csapat idei felkészítői dr. habil. Kajtár Gábor LL.M. (Cantab) adjunktus és dr. Bazánth Barbara doktorandusz, ügyvédjelölt (CMS Cameron McKenna).

Nagyon köszönjük fantasztikus szponzorjainknak a támogatást, akik nélkül ez a siker nem jöhetett volna létre: Dentons Réczicza Ügyvédi Iroda, Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda, Lengyel Allen & Overy Ügyvédi Iroda, Bittera, Kohlrusz & Tóth Ügyvédi Iroda, Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda, Oppenheim Ügyvédi Iroda, DLA Piper Posztl, Nemescsói, Györfi-Tóth and Partners, Igazságügyi Minisztérium és a Frank Ignác Alapítvány.