Minden idők egyik legjobb eredményét érte el az ELTE Jessup csapata

Április 9. és 15. között rendezte meg az International Law Students Association (ILSA) a világ legnagyobb perbeszédversenyének döntőjét Washington DC-ben. Az eseményen a Magyarországot képviselő Bazánth Barbara, Buda Zolta, Darvas Tamás és Mordivoglia Clio minden idők egyik legjobb eredményét elérve négy összecsapásból négy győzelemmel 10. helyezettként a top 32 közé jutott a több mint 550 jogi egyetem részvételével zajló versenyen. Az egyéni teljesítményeket tekintve Buda Zolta 600 résztvevő közül a 15. helyen végzett a Best Oralist kategóriában, de a magyar csapat többi tagja is bekerültek a legjobb száz közé.

Idén a kulturális tulajdon védelme, a kauzalitás kérdése a határokon átnyúló környezetkárosításban, a vízhez és élelemhez való emberi jogok tartalma, valamint a tömeges elvándorlás és menekülthullám okozta költségekért való állami felelősség kerültek a jogeset középpontjába.

Az ELTE jogi kara már harminc éve vesz részt a versenyen. Az induló csapatokat az utóbbi 8 évben dr. Kajtár Gábor LL.M. (Cantab), a Nemzetközi Jogi Tanszék adjunktusa készítette fel, idén a csapat másik coacha dr. Sulyok Katalin LL.M. (Harvard) környezetjogász, tanársegéd, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala főosztályvezetője volt.

Az ELTE Jessup csapatának támogatói:
Gyémánt fokozat: Réczicza Dentons Europe LLP.
Arany fokozat: Lengyel Allen and Overy Ügyvédi Iroda, Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda, Igazságügyi Minisztérium, ELTE Tehetséggondozó Tanácsa.
Ezüst fokozat: Horváth és Társai DLA Piper Ügyvédi Iroda, Oppenheim Ügyvédi Iroda, ELTE HÖK, Frank Ignác Alapítvány.

2017.04.28.