MOKK ösztöndíj 2020/2021

2020.06.23.
MOKK ösztöndíj 2020/2021
Idén is kiírásra kerül a Magyar Országos Közjegyzői Kamara által alapított ösztöndíj, nappali tagozatos jogász szakos hallgatók pályázhatnak. Tanévenkét öt hallgató részesülhet az ösztöndíjban egy tanév erejéig (szeptember 1-től június 30-ig).

Az ösztöndíj összege félévenként nettó 150 ezer forint, mely a félév 5 hónapjára havonta egyenlő részletekben kerül folyósításra. A pályázó kérheti, hogy az ösztöndíj összegét a MOKK közvetlenül annak a felsőoktatási intézménynek folyósítsa, ahol tanulmányait folytatja, a tandíjának fedezetére.

Az ösztöndíjban az a hallgató részesülhet, aki

  1. adott tanulmánya során legalább két lezárt félévet igazol és legalább 55 kreditet megszerzett, és
  2. vállalja, hogy a MOKK-kal képzési/tanulmányi szerződést köt, és
  3. vállalja a MOKK rendezvényeken való részvételt, ott kisegítő feladatok elvégzését, és
  4. vállalja, hogy a közjegyzőség intézményét érintő, a MOKK által meghatározott témában évfolyamdolgozatot, illetve szakdolgozatot készít, és
  5. a pályázat benyújtását megelőző félévekben legalább 4,1 tanulmányi eredményt ért el.

Az ösztöndíj odaítélésénél előnyben kell részesíteni azt a hallgatót, aki

  1. a pályázat benyújtását közvetlenül megelőző mindkét félévében 4,75 tanulmányi átlagnál jobb tanulmányi eredményt ért el,
  2. adott tanulmányait első diplomájának megszerzése érdekében folytatja,
  3. tudományos diákkörben, illetve szakmai területen kimagasló munkát végez, idegen nyelvből felsőfokú nyelvvizsgával, középfokú nyelvvizsgával, szakmai nyelvvizsgával rendelkezik,
  4. a tanulmányi eredményen kívül legfeljebb a pályázó teljesítményének 10 százalékáig figyelembe vehető a hallgató közéleti, közösségi, sport és egyéb tevékenysége.

Azonos szakmai felkészültség (tanulmányi eredmény, egyéb szakmai tevékenység, nyelvismeret) esetén a számítógépes ismeretek és a szociális helyzet is értékelésre kerülhetnek a pályázat elbírálása során.

Pályázni a mellékletként csatolt űrlap megfelelő kitöltésével lehet. A pályázathoz mellékelni kell a Tanulmányi Osztály által kiállított hallgatói jogviszony igazolást, a Tanulmányi Osztály által kiállított kreditigazolást, továbbá az érintett két félév tanulmányi átlagára vonatkozó igazolást, vagy a leckekönyv személyi részének és az érintett két félévre vonatkozó eredmények egyszerű másolatát, továbbá a pályázatban foglaltakat igazoló okiratokat.

A pályázatot a 2020/2021-es tanévre vonatkozóan 2020. augusztus 14. napjáig lehet benyújtani az alábbi címen:
Magyar Országos Közjegyző Kamara
1535 Budapest, Pf.: 836.

A pályázati űrlapot megfelelően kitöltve és aláírva, a szükséges mellékletekkel együtt kell megküldeni. Kizárólag a legkésőbb a határidő utolsó napján hiánytalanul postára adott pályázatokat áll módunkban elbírálni, hiánypótlásra nincs lehetőség.


Pályázati űrlap