Német Jogi részképzésen végzett hallgatók bizonyítványainak átadása

2017.09.20.
Német Jogi részképzésen végzett hallgatók bizonyítványainak átadása
A 2016/2017-es tanévben 16 hallgató (15-en teljesen, egy hallgató pedig részben) végezte el a képzést és szerzett bizonyítványt. A dokumentumok átadására 2017. szeptember 19-én került sor a Pázmány teremben egy állófogadás keretében.

A bizonyítványokat Frau Maria Altmann, a német nagykövetség kulturális attaséja, valamint Dr. Sonnevend Pál a Kar nemzetközti dékánhelyettese adták át. Az eseményen jelen volt még Jörn Nuber, DAAD lektor, az Információs Központ vezetője, valamint a kar német lektora, Erik Eggert.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara, valamint a német Georg-August Egyetem jogi karának közös megállapodása alapján 2002 óta működik, majd a 2006/2007-es tanévben megújult a német jogi részképzés, amely a „Német és európai jog” nevet viseli. A képzés a magyar diploma mellett lehetővé teszi, hogy a hallgatók párhuzamosan a magyar tanulmányaikkal egy német LL.M. diplomát szerezzenek. A göttingeni egyetem professzorai által német nyelven tartott előadásokból és ehhez kapcsolódó szemináriumból álló két szemeszteres képzés végén a hallgatók egy bizonyítványt kapnak, amely megszerzésével lehetőségük nyílik egy további félév során Göttingenben megszerezni az LL.M. diplomát