Nemzetközi médiajogi perbeszédverseny az ELTE ÁJK-n

2019.11.28.
Nemzetközi médiajogi perbeszédverseny az ELTE ÁJK-n
2019. december 4. és 6. között Karunkon kerül megrendezésre a University of Oxford által alapított Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition médiajogi perbeszédverseny regionális válogatófordulója.

Az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő válogatófordulót – Belgrád és Zágráb után – másodszorra rendezi meg az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara Budapesten.

A versenyen a Dél- és Közép-Kelet-európai régióból a médiajog, a szólásszabadság, az adatvédelem és az infokommunikáció iránt érdeklődő hallgatók mérik össze jogi tudásukat és érvelési készségeiket angol nyelven. A csapatokat minden meccsen három fős zsűri értékeli. A zsűri tagjai között idén – többek között – köszönthetjük Dr. Paczolay Pétert, az EJEB magyar bíráját, Dr. Koltay Andrást, az NKE rektorát, Dr. Nilay Erdem-et, a Facebook Európáért felelős Policy Manager-ét, Dr. Willem F. Korthals Altes-t, az amszterdami bíróság vezető bíráját, Dr. Dékány Csillát, a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal partner ügyvédjét, Dr. Petrányi Dórát, a CMS partner ügyvédjét, Dr. Szabó Tamást, a Szabó, Kelemen és Társai Ügyvédi Iroda Andersen Global partner ügyvédjét, Dr. Halász Bálintot, a Bird & Bird partner ügyvédjét vagy Dr. Maksym Dvorovyi-t, az Ukrán Parlament médiajogi tanácsadóját.

A zsűrit a fentiek mellett a szakterületükön elismert – magyar és külföldi – jogászok, egyetemi oktatók, korábbi perbeszédversenyen résztvevő versenyzők és gyakorló szakemberek alkotják, akik a résztvevő csapatok számára hasznos szakmai útravalót tudnak átadni.

A verseny egyik specialitása, hogy a Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition az egyetlen ún. „Grand Slam” perbeszédmondó verseny a világon, amelynek regionális válogatófordulóját hazánk szervezheti.

Az idei jogeset innen letölthető.

A verseny pontos menetéről és helyszíneiről az A épület bejáratánál elhelyezett táblák nyújtanak felvilágosítást. 

Minden mérkőzés nyitott a nagyközönség számára. Jöjjenek el, és drukkoljunk közösen az ELTE csapatának (Angyal Márton, Bálint Janka, Gyetván Dorina, Hevesi-Tóth Mirtill, Németh Olivér)!

Az ELTE csapatának mérkőzései a csoportkör során:

2019. december 4. (szerda), 10.00-12.00, A/1. gyakorló
2019. december 4. (szerda), 15.30-17.30, Pázmány Terem
2019. december 5. (csütörtök), 09.00-11.00, Kari Tanácsterem

Menetrend
Kiadvány

A verseny támogatói:

Igazságügyi Minisztérium
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda
PwC Legal

CMS Cameron McKenna Nabarro
Olswang LLP Hungary

Szabó, Kelemen és Társai Ügyvédi Iroda Andersen Global
Gárdos, Mosonyi, Tomori Ügyvédi Iroda
Bird & Bird Budapest
ELTE Tehetséggondozási Tanács