Ösztöndíj a Heidelbergi egyetemre – jogász hallgatók számára is

2018.05.07.
Ösztöndíj a Heidelbergi egyetemre – jogász hallgatók számára is
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Rektori Kabinet Nemzetközi Stratégiai Irodája ezúton írja ki az ELTE és a Heidelbergi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján az ELTE RK Nemzetközi Stratégiai Iroda által koordinált pályázati felhívást, melynek keretében két hallgatónk ösztöndíjat nyerhet el a 2018/2019-es tanév őszi vagy tavaszi félévére.

Pályázat leírása

Az ELTE és a Heidelbergi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján egyetemünk két hallgatója ösztöndíjjal tanulhat Heidelbergben a 2018/2019-es tanév őszi vagy tavaszi félévében. A pályázat 5 hónapra kínál ösztöndíjat, melynek összege előreláthatóan 500 EUR/hónap lesz. Emellett a Heidelbergi Egyetem az ösztöndíjas időszakra elengedi a fizetendő tandíjat, és ingyenes németórákat is biztosít a cserehallgatónak.

A hallgatók a 2018/2019-es tanév őszi vagy tavaszi félévére pályázhatnak.

Ki pályázhat?

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem alap- vagy mesterképzésen tanuló hallgatói. 

Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akiknek szakterülete megtalálható a fogadó egyetem által kínált képzések között (http://www.uni-heidelberg.de/). Magas szintű német nyelvtudás előnyt jelent a pályázatok elbírálásánál.

Pályázás módja

Kérjük, a pályázati anyaghoz az alábbi dokumentumokat csatolják egy példányban:

  • Önéletrajz (magyar vagy angol nyelven)
  • Négyrészes jelentkezési űrlap (angol vagy német nyelven kitöltve, lásd: Letölthető dokumentumok)
  • Elvégzett tanegységekről kiadott igazolás angol nyelven (a Tanulmányi Hivataltól igényelhető)
  • Maximum egyoldalas esszé magyar vagy angol nyelven „Hogyan segítené a pályázat elnyerése a tanulmányi és tudományos előmenetelemet?” címmel, melyben a hallgató bemutatja, miért kíván jelentkezni a Heidelbergi Egyetemre

Kérjük, pályázatukat minden esetben gondosan állítsák össze, hiánypótlásra nincs lehetőség.

A pályázat kizárólag elektronikus úton nyújtható be Ehrenberger Dóra részére az alábbi címre: dora.ehrenberger@rk.elte.hu.

Jelentkezési határidő

A pályázat benyújtási határideje: 2018. május 31.

További információ

Ehrenberger Dóra

Nemzetközi Stratégiai Iroda

E-mail: dora.ehrenberger@rk.elte.hu
Telefon: +36 1 411-6500/1387

Letölthető dokumentumok

Pályázati űrlapok (4 részes):

Kérjük, az esszében is jelöljék meg egyértelműen, melyik félévre jelentkeznek, és a Heidelbergi Egyetem által kiállított pályázati űrlapokat a választott félévtől függetlenül szíveskedjenek kitölteni angol vagy német nyelven. Az űrlapokat egyelőre nem kell aláíratniuk a nemzetközi koordinátorral. Az űrlapok benyújtási határideje a többi pályázati dokumentummal együtt 2018. május 31. Előzetes kitöltésük azért szükséges, mert a két sikeres pályázó adatlapját a bizottsági döntést követően – a nemzetközi koordinátor aláírásával ellátva – azonnal továbbítjuk a Heidelbergi Egyetem részére.