Papp Gábor Zsigmond: Kettévált ország

Papp Gábor Zsigmond: Kettévált ország
02/18

2020. február 18. 18:00

ELTE ÁJK 2. tanterem (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3., I. em.)

02/18

2020. február 18. 18:00 -

ELTE ÁJK 2. tanterem (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3., I. em.)


A Magyar Kriminológiai Társaság, a társaság PhD-szekciója és az ELTE ÁJK Kriminológiai Tudományos Diákköre filmvetítést tart, amelyen bemutatják Papp Gábor Zsigmond: Kettévált ország című dokumentumfilmjét. A vetítést beszélgetés követi a rendezővel.

A filmben húsz közismert magyar művész beszél a rendszerváltásról, és arról, hogy mi történt itt velünk az elmúlt 30 évben. Az interjúalanyok: Alföldi Róbert, Dörner György, Eperjes Károly, Fekete György, Fischer Ádám, Jankovics Marcell, Kerényi Imre, Koncz Zsuzsa, Konrád György, Máté Gábor, Medveczky Ádám, Mezey Katalin, Parti Nagy Lajos, Péterfy Gergely, Röhrig Géza, Sára Sándor, Spiró György, Szörényi Levente, Szőcs Géza, Tarr Béla.

Papp Gábor Zsigmond: „Párhuzamos világokban élünk, és csak azt olvassuk és halljuk meg, ami egybecseng azzal, amit gondolunk. Csaknem 30 éve zavar, hogy ugyanazt a dolgot mennyire ellentétesen lehet magyarázni, és alapfogalmakban sincs meg a konszenzus. Biztos naivan és patetikusan hangzik, de annak örülnék igazán, ha a film segítené a párbeszédet egymással, és a szembenézést önmagunkkal.”


forrás: Magyar Kriminológiai Társaság