Szabó István: Apa

Szabó István: Apa
11/17

2021. november 17. 18:00

ELTE ÁJK A/1-es terem (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)

11/17

2021. november 17. 18:00 -

ELTE ÁJK A/1-es terem (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)


Folytatjuk a Nemzeti Filmintézet és az ELTE ÁJK együttműködésében megvalósuló Filmio Filmklubot. Minden karról várjuk az egyetemi polgárokat, a vetítéseket beszélgetés követi.

Az 1940-es, 50-es években egy teljes generáció élte át, hogy milyen apa nélkül felnőni, hiszen a történelem viharai rengeteg családból szakították ki a családfőket. Szabó István Oscar-díjas filmrendező alkotásának főhőse is egy ilyen fiú, aki egészen felnőtté válásáig élénk fantáziájával színezi ki korán elvesztett édesapja alakját. De ez az általa kreált apa alak egy idő után már egyre nyomasztóbbá válik, míg végül kénytelen leszámolni a fantáziájában élő figurával, mert szembesül a valóság és a képzelt világ feszültségeivel.

Kivel beszélgetünk utána?
Dr. Kisteleki Károly jogtörténésszel, aki az ÁJK Római Jogi és Összehasonlító Jogtörténeti Tanszékének adjunktusa, és a Karon működő Perjátszó Kör vezetője.

A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztrációt kérünk a filmklub vezetőjénél, Rácz Annánál, anna.racz@ajk.elte.hu e-mail címen. A vetítés az ELTE aktív polgárai számára szerveződik, ezért a regisztrációhoz Neptun-kódot is kérünk.

Az eseményre az ELTE JOKT rendezvényekre vonatkozó szabályai vonatkoznak, ezért azon védettségi igazolvánnyal és maszkban lehet részt venni.

Facebook-esemény

(Fotó: filmarchiv.hu)