Tanulj ingyen nálunk!

2018.01.16.
Tanulj ingyen nálunk!
Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán több lehetőséget is biztosítunk arra, hogy az önköltséges képzésre felvett hallgatóink tandíjmentesen végezhessék a tanulmányaikat intézményünkben.

A LIPPAY GYÖRGY ALAPÍTVÁNY JOGHALLGATÓK TANULMÁNYI ÖNKÖLTSÉGÉNEK ÉVES TÁMOGATÁSÁT TESZI LEHETŐVÉ

A Lippay György Alapítvány célja, hogy a hallgatói önköltség éves összegének megfelelő ösztöndíj nyújtásával (600.000 Ft) támogassa a tehetséges és rászoruló hallgatók tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Az ösztöndíjra az ELTE ÁJK-ra első felsőoktatási képzés keretében felvett, magyar állampolgárságú jogász hallgatók nyújthatnak be pályázatot minden év nyarán. A részletes pályázati felhívás a Kar honlapján július hónapban kerül kiírásra.

Az elbírálás során előnyt élveznek a leendő I. éves, hallgatók. Az azonos szakmai és szociális feltételekkel pályázók között az ösztöndíj odaítélésénél előnyt élvez az a hallgató, akinek állandó lakóhelye olyan településen van, illetőleg a pályázat benyújtását megelőző évben volt, amelynek lakosságszáma alacsonyabb, mint a többi pályázó esetében. A pályázatok eredményének kihirdetésére az ELTE ÁJK ünnepélyes tanévnyitóján, szeptemberben kerül sor. 

A 2017/2018-as tanévben odaítélt Lippay-ösztöndíjak támogatói köre: 

Morley Allen & Overy Ügyvédi Iroda 

Ormai és Társai CMS Cameron McKenna 

Réczicza Dentons Ügyvédi Iroda 

Dr. Éless Tamás
ügyvéd, címzetes egyetemi tanár

Andrékó Kinstellar Ügyvédi Iroda

Dr. Lengyel Zoltán
ügyvéd

Az ELTE ÁJK 1972/1977-es évfolyamának hallgatói

PECUNIAAGORA

Prof. Dr. Varga István
tanszékvezető egyetemi tanár,
ügyvéd

FALUDI WOLF THEISS Ügyvédi Iroda

A BIHARI MIHÁLY ALAPÍTVÁNY A POLITIKATUDOMÁNYI KÉPZÉSBEN RÉSZT VEVŐ HALLGATÓK TÁMOGATÁSÁRA  NYÚJT ÖSZTÖNDÍJ LEHETŐSÉGET 

A Bihari Mihály Alapítvány célja, hogy támogassa a politológia szakos, kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező és szociálisan rászoruló hallgatók tanulmányait. Az ösztöndíjra az első felsőoktatási képzés keretében önköltséges képzési formában felvett, magyar állampolgárságú, tanulmányaikat szeptemberben megkezdő hallgatók jelentkezhetnek. A pályázatot az Alapítvány minden év nyarán írja ki, az eredmények kihirdetésére az ELTE ÁJK politológus hallgatóinak tanévnyitóján kerül sor.

Ne feledd, a felvételi jelentkezési határidő: 2018. február 15.! Legyél te is az ELTE ÁJK hallgatója!