NKFIH kutatói és doktori pályázatok 2024/25

2024.05.21.
NKFIH kutatói és doktori pályázatok 2024/25
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) meghirdette a 2024/25-ös kutatói és doktori pályázatait. A korábban Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP), illetve Kooperatív Doktori Program (KDP) néven ismert pályázatok egységesen Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) néven futnak tovább.

Az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) célja a felsőoktatási intézmények oktatói és kutatói utánpótlásának, valamint az innovatív magyar vállalkozások kutató-fejlesztői utánpótlásának biztosítása, és a legtehetségesebb hallgatók a felsőoktatási tehetséggondozásba való bevonása. A program ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási tevékenységet folytatnak.

A Kooperatív Doktori Program (EKÖP-KDP) célja, hogy a kutatás-fejlesztés-innováció területén tovább bővítse azon munkavállalók létszámát – elsődlegesen az MTMI (matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai) területeken –, akik szakmai ismereteiket a legfrissebb tudományos kutatási eredményekkel kívánják gyarapítani, és elkötelezettek tudásuk társadalmi és gazdasági hasznosításában. A program azok számára biztosít támogatást, akik doktori hallgatói státuszuk mellett felsőoktatási intézményen kívül más munkahelyen is végeznek kutatómunkát, amely elősegíti tudományos eredményeik gyakorlati hasznosulását.

A bírálati szempontrendszert is tartalmazó részletes pályázati kiírások és kapcsolattartási információk ebben az összefoglalóban érhetők el.

Jelentkezés: 2024. június 15-ig