Újabb hallgatói sikerek az ELTE ÁJK-n

2020.06.22.
Újabb hallgatói sikerek az ELTE ÁJK-n
Karunk 4 hallgatója díjat nyert az Országgyűlés Elnöke, az Igazságügyi Minisztérium és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője közös pályázatán.

A „Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban” c. országos versenyre magyarországi felsőoktatási intézmények alap-, mester- vagy osztatlan képzésben részt vevő, 30 évnél fiatalabb, nappali és levelező tagozatos hallgatói nyújthatták be pályamunkáikat.

A három intézmény képviselőiből álló szakmai zsűri 5 munkát díjazott. A díjátadó ünnepségre az Országház Delegációs termében került sor június 19-én. A díjazott versenyzőket az Országgyűlés Külügyi Hivatala vezetője, dr. Sárdi Péter államtitkár úr köszöntötte, kiemelve az immáron 24. alkalommal meghirdetett pályázat tradicionális és hungarikum jellegét.

A díjakat dr. Kövér László házelnök úr, dr. Varga Judit miniszter asszony és Zupkó Gábor képviseletvezető úr adta át.

A tanulmányíró versenyen Simon Tamás negyedéves joghallgató első helyezést ért el „Az Európai Unió válasza a digitalizáció kihívásaira” című munkájával. A második helyezést Balogh Zsuzsanna Zsófia és Barta Leila joghallgatók „Az őshonos nemzeti kisebbségek érdekérvényesítésének lehetséges módjai az Európai Unióban” c. közös munkájának ítélte a szakmai zsűri. Karunk angol nyelvű, európai és nemzetközi üzleti jogi mesterképzésének hallgatója, dr. Kiss Lilla Nóra „Az Egyesült Királyság kilépésének lehetséges hatásai a tagállamokra, az uniós intézményekre és politikákra” c. munkája különdíjban részesült.

Gratulálunk hallgatóinknak!