Újabb sikerek a 36. OTDK-n

2023.04.26.
Újabb sikerek a 36. OTDK-n
Az ELTE ÁJK hallgatói kiemelkedő eredménnyel szerepeltek a 36. OTDK Társadalomtudományi Szekciójában, miután 11 tagozatban 2 első helyezéssel, 1 második helyezéssel és 5 különdíjjal gazdagodtak; emellett a Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógia és Könyvtártudományi Szekcióban Karunk hallgatója második helyezést ért el. Az Országos Verseny a Had- és Rendészettudományi Szekcióval zárult, amelyről egy harmadik díjjal tértünk haza.

2023. április 12–14. között rendezték meg a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Társadalomtudományi Szekcióját a Debreceni Egyetemen. Hallgatóink 11 tagozatban összesen 17 pályamunkát mutattak be.

Karunk egy hallgatója emellett a Pécsi Egyetem által április 11–13. között rendezett Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógia és Könyvtártudományi Szekcióban mutatta be kutatási eredményeit, és második helyezést ért el, egy hallgatója pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által április 18–20. között rendezett Had- és Rendészettudományi Szekcióban remekelt kutatásával, harmadik helyezést érve el.

Szívből gratulálunk a díjazottaknak és témavezetőiknek!

Társadalomtudományi Szekció

I. díj

 • Erményi György: Tankok a 21. században – A belügyekbe való beavatkozás tilalma a kibertérben (Nemzetközi tanulmányok IV. tagozat)
  Témavezető: Kajtár Gábor
 • László Tamás: Bölcs laikusok a „nép” képviseletében? A deliberatív közösségi gyűlések képviseletelméleti megközelítése és magyarországi gyakorlatuk empirikus vizsgálata. (Politikatudomány I. tagozat)
  Témavezető: Illés Gábor, Oross Dániel

II. díj

 • Nemes Anna Zsófia: A minimális ellátás elvének tartalma és érvényesülése a magyar szociális rendszerben (Szociális munka, szociálpolitika I. tagozat)
  Témavezető: Bencsik András

Különdíj

 • Baranyai Artúr: Fogalmak és kontextus: A Társadalomtudományi Társaság 1904-es vitájának „freedeniánus” olvasata. (Politikatudomány III. tagozat)
  Témavezető: Mándi Tibor
 • Dénes Kornél Máté: A legitimitás ára (Politikatudomány III. tagozat)
  Témavezető: Navracsics Tibor
 • Fehér Levente: Az ember jogi helyzete a világűrben (Nemzetközi tanulmányok V. tagozat)
  Témavezető: Sipos Attila
 • Le Julianna Phuonglinh: Lehetnek kisebbségi nők a saját kultúrájuk áldozatai? A roma nők helyzete Magyarországon. (Szociális munka, szociálpolitika II. tagozat)
  Témavezető: Kiss Valéria és Fábián Áron
 • Pankotai Vénusz Eszter: Conditionality mechanism: teljes körű jogállamiság vagy költségvetési érdek? (Nemzetközi tanulmányok III. tagozat)
  Témavezető: Sonnevend Pál

Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógia és Könyvtártudományi Szekció

II. díj

 • Petrov Katarina: Egyenlő hozzáférés a felsőoktatáshoz (Pedagógiai Alszekció, Nevelésszociológia Szekció)
  Témavezető: Rónay Zoltán

Had- és Rendészettudományi Szekció

III. díj

 • Török Martin: „Nyugaton már megoldották?” A koronavírus-járvány hatása a futballhuliganizmusra Nyugat-Európában (Kriminológia és Büntetés-végrehajtási Tagozat)
  Témavezető: Nagy László Tibor és Virág György