Ujvári János-diplomadíjat kapott az ÁJK hallgatója

2023.11.13.
Ujvári János-diplomadíjat kapott az ÁJK hallgatója
Kihirdették az Ujvári János-diplomadíj pályázat idei nyerteseit. Forgó Judit kiadói szerződésekről írt munkájával a szerzői jog kategóriájában ért el harmadik helyezést.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) 2023-ban is elismerte az keretében a legjobb szellemi tulajdon vonatkozású diplomamunkákat. A pályázatra az egyetemisták diplomamunkájukkal vagy szakdolgozatukkal nevezhettek.

A SZTNH célitűzése a pályázattal, hogy felkeltse a felsőoktatásban tanuló hallgatók érdeklődését a szellemitulajdon-védelem jelentősége iránt, és motiválja a tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat diplomadolgozatuk témájának megvizsgálására szellemitulajdon-védelmi szempontból.

Az előzetesen meghirdetett 4 kategóriában (szabadalom és használatiminta-oltalom, védjegyoltalom, szerzői jog, a szellemi tulajdon gazdasági szerepe) összesen 12 hallgató vehetett át elismerést. Forgó Judit, az ELTE ÁJK hallgatója Kiadói szerződések a zeneiparban című pályázatával harmadik helyezést ért el a szerzői jog kategóriában.

Az Ujvári János-diplomadíj pályázat 2024-es fordulójára már elindult a jelentkezés.

Forrás: SZTNH