Urbanisation and local government(s)

Urbanisation and local government(s)
11/27

2020. november 27. 09:00 - 17:00

online

11/27

2020. november 27. 09:00 - 17:00

online


AZ ELTE ÁJK Közigazgatási Jogi Tanszéke nemzetközi konferenciát szervez Urbanisation and local government(s) címmel.

A konferencia fő célja, hogy elemezze és vizsgálja az urbanizációnak, annak kihívásainak a helyi önkormányzati rendszerekre gyakorolt hatását, különös tekintettel a kelet-közép-európai államok tekintetében, de Európa más régióira is kitekintéssel. A konferencia a hagyományos jogtudományi megközelítés mellett más, a közigazgatás vizsgálatának alapjául szolgáló tudományos megközelítések (így a közgazdaságtan, a közigazgatás-tudományok) eredményeinek bemutatására is lehetőséget biztosít. 

A konferencia plenáris előadása és első szekciója az urbanizáció, regionalizáció és az önkormányzati rendszerek általános kapcsolatát elemzi, az egyes szekciók ezt követően annak egyes, főbb részelemeit (így például a költségvetési, adózási kérdéseket, a nem állami szervekkel való kapcsolódási pontokat, a COVID-19 pandémia hatásait) járják körbe alaposabban. A konferencia előadói között német, lengyel, magyar, cseh, szlovák, szlovén, román (erdélyi) és portugál egyetemek elismert oktatói és kutatói jelennek meg. A konferencia angol nyelvű, azonban utolsó szekciója magyar nyelven zajlik.

Az előadások szerkesztett változatait a Lex Localis Press (Maribor, Szlovénia) kiadásában, várhatóan 2021-ben megjelenő – a Web of Science által indexált – kötetben tesszük közzé.

Program


A konferencia az érdeklődők számára nyitott, de nem sajtónyilvános. Regisztrációikat a konferencia@ajk.elte.hu címre várjuk.

A rendezvényt Budapest Főváros Önkormányzata támogatta.