Interkulturális tréning

Interkulturális tréning minden félévben

Interkulturális tréning minden félévben
Szeretnél külföldön tanulni? Még nem mertél elindulni? Külföldön teljesítenéd a szakmai gyakorlatodat? Már jelentkeztél is Erasmusra? Akkor itt a helyed! Külföldi tanulmányútra, szakmai gyakorlatra felkészítő interkulturális tréning a karon minden félévben.

A kurzus típusa: fakultatív tárgy (2 ECTS)

Jelentkezés: NEPTUN rendszerben a regisztrációs héten

Célcsoport: jogász, kriminológus és politológus hallgatók jelentkezését várjuk az összes képzési szintről és évfolyamról. Azoknak a hallgatóknak javasoljuk a kurzus felvételét, akik 1 éven belül külföldi tanulmányutat vagy szakmai gyakorlatot terveznek.

Létszám: max. 16 fő

A kurzus nyelve: magyar

Trénerek: Handa Orsolya pszichológus, Szabó Brigitta nemzetközi irodavezető

Az oktatás célja: Mit jelent a kultúra? Miért lehet életre szóló élmény egy mobilitás programban részt venni? Milyen változások, lehetőségek rejlenek egy külföldön töltött félévben? Ezekre és sok más kérdésre keressük a választ.

A kurzussal a külföldi tanulmányútra vagy külföldi szakmai gyakorlatra készülő vagy azt fontolgató hallgatók interkulturális felkészítését szeretnénk elősegíteni. A kiutazás előtt fontos, hogy a diákok tudatosan beazonosítsák céljaikat, a rájuk váró nehézségeket, praktikákat sajátítsanak el a többnemzetiségű közegben zajló hatékony kommunikációra, felismerjék és tanulják meg kezelni a kultúrák közti konfliktusokat, illetve a külföldön megszerzett pozitív tapasztalatokat sikeresen építsék be a mindennapjaikba hazaérkezést követően.